Decesul lui Petrică Mîțu Stoian, anchetat acum drept moarte violentă. Ce s-a descoperit în urma necropsiei

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 12 noiembrie 2021, 10:34

Moartea cântărețului de muzică populară Petrică Mîțu Stoian devine un caz din ce în ce mai complicat. Recent, în urma autopsierii trupului neînsuflețit al artistului, a ieșit la iveală că solistul ar fi murit din cauza șocului cauzat de tratamentul cu oxigen. Moartea lui Mîțu Stoian este acum anchetată de oamenii legii drept moarte violentă.

Amintim că artistul s-a stins din viață sâmbătă, 6 octombrie 2021, din cauza unor complicații post-COVID. Mîțu Stoian se afla la o clinică, în recuperare post-COVID, dar starea sa de sănătate s-a alterat fulgerător și a survenit decesul.

După deces, medicii care au încercat să-I salveze viața au spus că artistul avea o serie de probleme de sănătate iar virusul SARS-CoV-2 a contribuit la agravarea acestora.

„Petrică Mîțu Stoian avea fibrilație atrială, adică inima îi bătea neregulat dar cu un ritm ridicat. Are și insuficiență de valvă mitrală și erau toate motivele sa facă cheaguri, din cauza bolii fără covid. Lua tratament anticoagulant, dar din cauza faptului că a făcut o bronho-pneumonie post Covid a intrat în stare septică și atunci totul se dereglează destul de aspru.

La clinica privată unde era internat a observat că scuipă sânge, a chemat ambulanța și a fost adus la UPU Reșița. Pentru că avea saturație de oxigen mică s-a încercat să i se pună mască dar pentru că nu a suportat-o a fost transferat pe secția de ATI și a fost intubat”, a explicat la momentul respectiv directorul medical al SJU Reșița, Cosmin Librimir, pentru reper24.ro.

Citeşte şi: Steliana Sima, dezvăluiri șocante după moartea lui Petrică Mîțu Stoian: „El a presimțit”

Citeşte şi: Reacția clinicii în care Petrică Mîțu Stoian a fost internat înainte de a fi transferat de urgență la Spitalul Județean Reșița

Citeşte şi: Ce probleme de sănătate avea Petrică Mîțu Stoian

Citeşte şi: Ce meserie a avut Petrică Mîțu Stoian înainte de a deveni artist

Acum, după efectuare necropsiei, a ieșit la iveală faptul că artistul a murit din pricina unui șoc traumatic
cauzat de tratamnentul cu  oxigen hiberbaric. Potrivit surselor medicale, citate de Antena 3, medici legiști au decoperit, în urma necropsiei, o ruptură a alveoleor pulmonare. Aceatsă ruptură poate avea legătură și cu tratamentul cu anticoagulante primit de artist.

După decesul artistului a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă pentru a se stabili cu exactitate modul în care Mîțu Stoian a decedat.

”La data de 8.11.2021, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa, a fost înregistrat dosarul cu nr. 2486/P/ 2021, având ca obiect infracţiunea de ucidere din culpă. În cauză se efectuează cercetări privind stabilirea împrejurărilor în care a decedat persoana vătămată Mîţu Petre, la data de 6.11.2021, în cadrul Secţiei de terapie intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa. În cauză, s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, într-un comunicat de presă, de luni, 8 noiembrie.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!