Ce probleme de sănătate avea Petrică Mîțu Stoian

De Unica.ro, pe

Noi detalii ies la iveală în cazul decesului cântărețului de muzică populară Petrică Mîțu Stoian. Artistul a murit sâmbătă, 6 octombrie. Mîțu Stoian se afla în recuperare post-COVID când i s-a făcut brusc rău. Cântărețul a fost transferat de urgență la Spitalul Județean Reșița (SJU Reșița), dar nu a mai putut fi salvat.

Director medical al SJU Reșița, Cosmin Librimir, a dezvăluit că artistul suferea de bronhpneumonie post-COVID și a fost supradozat cu anticoagulante.

„Petrică Mîțu Stoian este un pacient post covid; după covid există un sindrom long covid, așa se numește, în care pacienții suferă diferite afecțiuni destul de severe, în principiu pe hipercoagulabilitatea dată de acest virus. Poate să facă de la accidente vasculare cerebrale, infarct, ischemie de membre, pe lângă ce se știu de ceața creierului și alte lucruri.

Citeşte şi: Reacția clinicii în care Petrică Mîțu Stoian a fost internat înainte de a fi transferat de urgență la Spitalul Județean Reșița

Pacientul avea fibrilație atrială, adică inima îi bătea neregulat dar cu un ritm ridicat. Are și insuficiență de valvă mitrală și erau toate motivele sa facă cheaguri, din cauza bolii fără covid. Lua tratament anticoagulant, dar din cauza faptului că a făcut o bronho-pneumonie post Covid a intrat în stare septică și atunci totul se dereglează destul de aspru.

La clinica privată unde era internat a observat că scuipă sânge, a chemat ambulanța și a fost adus la UPU Reșița. Pentru că avea saturație de oxigen mică s-a încercat să i se pună mască dar pentru că nu a suportat-o a fost transferat pe secția de ATI și a fost intubat”, a explicat medicul Librimir, pentru reper24.ro.

Citeşte şi: Steliana Sima, dezvăluiri șocante după moartea lui Petrică Mîțu Stoian: „El a presimțit”

După decesul artistului a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Procurorii urmează să stabilească modul în care Mîțu Stoian a decedat.

”La data de 8.11.2021, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa, a fost înregistrat dosarul cu nr. 2486/P/ 2021, având ca obiect infracţiunea de ucidere din culpă. În cauză se efectuează cercetări privind stabilirea împrejurărilor în care a decedat persoana vătămată Mîţu Petre, la data de 6.11.2021, în cadrul Secţiei de terapie intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa. În cauză, s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, într-un comunicat de presă, de luni.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!