Reacția clinicii în care Petrică Mîțu Stoian a fost internat înainte de a fi transferat de urgență la Spitalul Județean Reșița

De Unica.ro, pe

Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață pe noiembrie 2021, la vârsta de 61 de ani. Interpretul de muzică populară se afla în recuperare post-COVID la Clinica Nera din Caraș-Severin când starea lui de sănătate s-a agravat. Artistul a fost ulterior transferat de urgență la Oravița, apoi la Spitalul Județean Reșița, unde a încetat din viață.

Reacția clinicii în care Petrică Mîțu Stoian a fost internat înainte de a fi transferat de urgență la Spitalul Județean Reșița

Clinica Nera a oferit un comunicat de presă în care a explicat cum a fost tratat Petrică Mîțu Stoian în centru. „În urma nefericitului eveniment al decesului maestrului Petrică Mîțu Stoian, dorim să precizăm următoarele: Apreciem că cea mai mare parte a mass media a prezentat cazul în mod obiectiv. Din păcate, unele publicații au comunicat informații eronate”, începe comunicatul.

„În acest sens, ne vedem nevoiți să aducem câteva clarificări: Domnul Petre Mîțu Stoian a sosit la Clinica Nera vineri, 5.11.2021, în jurul amiezii, în vederea recuperării post-Covid, în stare generală bună de sănătate. A fost consultat în cursul după-amiezii”, continuă.

„În cadrul consultației preliminare s-au constatat valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric. A urmat procedura de testare la presiune și oxigen și s-a stabilit o cură de 15 ședințe de terapie cu începere de a doua zi. Seara a mers la masă, s-a plimbat puțin prin complex și apoi a mers să se odihnească în camera unde era cazat; starea dumnealui a fost bună pe toată perioada aceasta”, a mai transmis Clinica Nera.

În cursul dimineții de sâmbătă, artistul s-a simțit rău, fiind transferat la Spitalul din Oravița, apoi la Reșița. „Spre dimineață, medicul a fost chemat pentru hemoptizie; Domnul Petre Mîțu Stoian a fost transportat cu salvarea la CG SP Oravița. Acolo a primit tratament cu O2 și substanțe perfuzabile specifice, care au oprit tusea și hemoptizia”, au completat reprezentanții.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Mihai Neșu, dezvăluiri emoționante: „Dacă m-aș mai naște acum, nu m-aș mai face fotbalist”

Legendara trupă ABBA a revenit dupa 40 ani cu un nou material discografic

Tudor Chirilă laudă o anchetă din Libertatea privind schema de ajutor: „E bine să se știe lucrurile astea”

„Pacientul s-a simțit bine în tot acest timp, a dorit să se întoarcă la Clinică, dar din prudență a acceptat să rămână pentru investigații suplimentare. Ulterior a fost trimis la Reșița pentru evaluare imagistică. Clinica a constatat mai târziu că starea domniei sale a continuat să fie una stabilă la SP Reșița și că abia după ora 13:00 starea lui s-a agravat”, a mai scris Clinica Nera.

Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul decesului lui Petrică Mîțu Stoian

„Dezmințiri: Cinica Nera nu administrează medicația cronică a pacienților. Acest lucru este în responsabilitatea pacienților și a aparținătorilor. Tratamentul cu oxigenul hiperbar, mai ales în dozele mici de testare a toleranței, nu poate creste valoarea INR (anti-coagularea sângelui). Eventualele barotraume ce pot fi posibil atribuite expunerii mediului hiperbar apar obligatoriu în timpul sau imediat după încheierea ședinței. La valori INR 6-7, constatate la SP Reșița, hemoptizia poate apărea și spontan sau după un episod de tuse severă și reprezintă o complicație directă a tratamentului necontrolat cu anticoagulante, tratament administrat înainte de sosirea la clinică. În Clinica Nera au fost tratate mai bine de 600 de persoane cu un total de peste 4.000 de terapii hiperbare efectuate de la începutul activității”, mai transmit reprezentanții Clinicii Nera.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița, județul Caraș-Severin, a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul decesului cântărețului de muzică populară din județul Mehedinți. Procurorii cercetează modul în care artistul a decedat la Spitalul Județean Reșița, după ce fusese internat la Clinica Nera pentru tratament post-Covid.

Polițiștii și procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița au dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului interpretului Petrică Mîțu Stoian. Familia nu se poate opune acestei decizii.

Foto: Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!