Dana Nălbaru revine în trupa Hi-Q

De Diana Sorescu pe

Florin Grozea, Mihai Sturzu şi Dana Nălbaru se reunesc în formula iniţială Hi-Q! Cei trei s-au împăcat, au hotărât să lase deoparte resentimentele şi să reîntregească…
… trupa ce făcea furori acum şapte ani.

O veste extraordinară pentru fanii ce nu mai credeau posibilă o revenire în trio-ul original. Nimeni nu se mai aştepta la asemenea surpriză, nici chiar ei, însă reîntregirea trupei îi bucură peste măsură.

Noi am reuşit să stăm de vorbă cu Dana, Mihai şi Florin şi, în exclusivitate, să aflăm culisele acestei neaşteptate reveniri.

Cine a făcut primul pas pentru împăcare?

Mihai Sturzu: N-a existat un prim pas, a existat un set de primi paşi. Primul pas a fost despărţirea noastră. Următorii şapte ani au constituit setul de paşi. În fiecare an am consolidat, din bune şi din rele, o relaţie matură între noi trei. Exact ce, separat de strânsa noastră prietenie, ne lipsise până în 2003, când ne-am despărţit şi am făcut primul pas spre împăcarea noastră de acum.

Dana Nălbaru: Sunt de acord cu Mihai, cu unele amendamente. Despărţirea noastră n-a fost primul pas spre împăcarea noastră, ci spre maturizarea noastră emoţională şi relaţională. Azi, aş putea spune că sunt fericită că ne-am despărţit în 2003! Suntem, din toate punctele de vedere, alţi oameni şi formăm o trupă cu totul nouă, care s-a reinventat dintr-un produs care a rezistat pe piaţă 14 ani. Ştiu că, în tot acest timp, am făcut şi eu parte din conceptul de bază. Primul pas l-a facut, deci, trecutul nostru împreună.

Ce stil veţi aborda şi care este publicul vostru în 2010?

Florin Grozea: Ne vom adresa întodeauna fanilor noştri. Fanii noştri sunt cei care sunt, cei care au fost şi cei care vor fi. Fiind altfel de acum, ne vom adresa şi celor care nu ne cunosc şi celor care ne cunosc mai puţin. Hi-Q se schimbă radical! Nu are legătură cu venirea Danei, are legătură cu un proces firesc care a avut loc în interiorul Hi-Q. Venirea Danei completează nişte lucruri deja existente în planul nostru nou de elaborare ca imagine şi fenomen muzical.
 
Mihai Sturzu: Venirea Danei reîntregeşte cercul care oricum urmă să se strângă într-o formă la care lucram şi la care speram. Întoarcerea Danei ne bucură enorm pentru că este ceea ce trebuia. Ştiam însa că Dana n-a plecat vreodată real, aşadar surpriza reîntregirii noastre n-a fost atât de ireală pentru noi. Am avut timp, drept urmare, să ne bucurăm uman de reîntâlnirea noastră, nefiind prea şocaţi. Trupa îşi schimbă cu totul înfăţişarea pentru că, în interiorul său, ea avea deja o altă înfăţişare de foarte mult timp. Am aşteptat doar să ataşăm exteriorul interiorului. Cei care ne vor urmări vor avea surprize neaşteptate.
 
Dana Nălbaru
: Din puncul meu de vedere, ne adresăm tuturor! Vom avea promisiuni şi ne vom ţine de ele, vom munci mult la performanţele noastre, avem planuri mari! Cei care ne-au iubit şi cei care ne vor iubi nu vor fi dezamăgiţi!

Care sunt planurile voastre de viitor?

Florin Grozea: Avem 27 de planuri! Vorbesc serios, le-am pus pe hârtie şi sunt 27.

Mihai Sturzu: Avem o melodie nouă, o formulă veche şi un band live cu care plecăm în concerte. Vineri avem primul concert, la Roman. Și ne pregătim de un turneu în toamnă.

Foto: arhiva Ringier

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro