Cui i-a dedicat Freddie Mercury melodia „Love of My Life”

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Joi, 12 august 2021, 10:39
O relație eșuată a dat lumii una dintre cele mai frumoase melodii de dragoste din toate timpurile. Freddie Mercury i-a dedicat melodia „Love of My Life” singurei femei pe care a iubit-o vreodată – Mary Austin.

Citește și – Pentru cine a compus Chris de Burgh melodia „Lady in Red”

Personalitate uriașă pe scenă, Freddie Mercury era un introvertit în viața personală, ținând în secret totul în mod obsesiv. Începutul anilor ’70 îl prind pe Mercury punând bazele legendarei trupe „Queen”, dar și iubind-o pe cea care avea să îl inspire în scrierea versurilor celebrului cântec „Love of My Life”.

S-au cunoscut în timp ce Mary Austin era ofițer de relații publice într-un butic. El avea 25, ea 19. Cei doi au trăit o frumoasă poveste de dragoste timp de șase ani. Asta până când, într-o noapte, Freddie i-a mărturisit că se simte atras și de bărbați să există posibilitatea să fie bisexual. „Freddie, ești gay!”, i-a replicat Mary.

Pe la mijlocul anilor 1970, artistul începea  o relație cu producătorul de la Elektra Records, care punea capăt legăturii cu Austin. Cei doi rămân prieteni de-a lungul timpului, iar Mercury spunea despre Austin că a fost singurul lui prieten adevărat. Niciun bărbat nu a reușit să o înlocuiască pe Mary din inima lui Freddie.

„Toate iubirile mele m-au întrebat de ce nu o pot înlocui pe Mary, dar pur și simplu este imposibil. Singurul prieten pe care îl am este Mary și nu vreau pe altcineva. Pentru mine, ea a fost precum o soție. Pentru mine, relația cu ea a fost precum o căsătorie. Credem unul în celălalt și asta este suficient pentru mine. Nu aș putea să iubesc un bărbat așa cum am iubit-o pe Mary”, spunea Freddie Mercury într-un interviu din anul 1985.

Tot în același an, artistul a început o relație amoroasă cu hairstylistul Jim Hutton, ambii fiind seropozitivi. Hutton a trăit cu Mercury în ultimii șase ani ai vieții starului, fiindu-i alături până în ultima secundă.

Freddie Mercury s-a stins din viață pe 24 noiembrie, 1991, la vârsta de 45 de ani, din cauza unei bronhopneumonii  cauzate de SIDA. Prin testament, Mercury i-a lăsat lui Mary Austin jumătate din avere, dar și casa lui, iar cealaltă jumătate părinților și surorii lui. El i-a mai lăsat bucătarului său 500.000 de lire, 500.000 de lire asistentului, 100.000 de lire șoferului și 500.000 de lire partenerului său Jim Hutton. Austin a moștenit casa starului, în care locuiește împreună cu familia sa.

Citește și – Cele mai frumoase melodii de dragoste

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!