Cătălin Botezatu şi, Mihaela Borcea ajută șase familii răpuse de sărăcie

De pe

Cătălin Botezatu, Mihaela Borcea și cunoscutul nutriționist italian Gianluca Mech își unesc forțele și organizează în seara de 7 decembrie, la Palatul Parlamentului, o cină cu caracter caritabil ce are ca scop mediatizarea și strângerea de fonduri pentru ajutorarea a șase familii sărace din Gogoșari, o localitate din județul Ialomița.
Cazurile sociale, semnalate de preotul Cătălin, sunt cu adevărat impresionante, iar cei trei inițiatori ai evenimentului speră să aibă alături cât mai multe persoane publice din România dispuse să contribuie, așa cum pot, la ajutorarea celor aflați în situații cu totul delicate.
Astfel a luat naștere proiectul “Împreună pentru un zâmbet”, un eveniment la care sunt invitate persoane publice din România și Italia, artiști, oameni de afaceri, politicieni, vedete de televiziune. Va fi o seară relaxantă, în cadrul căreia vor asculta muzică de calitate, vor socializa și vor putea ajuta, la opțiunea fiecăruia, cazurile sociale care stau la baza acestui proiect.
“Când mi-au povestit Mihaela și Gianluca de situația celor șase familii, am decis să mă implic cât pot de mult în acest proiect. Indiferent de cât de bine sau de rău ne-a mers în ultimul an, trebuie să ne gândim că lângă noi există oameni care trăiesc sub pragul sărăciei, în disperare, fără perspective. Au dreptul măcar la sărbători fericite, dacă nu de un ajutor pe termen lung”, declară Cătălin Botezatu.
“Am aflat de cazurile acestor familii de la preotul Cătălin prin intermediul celor de la Antena 1. Vreau să cred că ne putem uni forțele și să venim în ajutorul lor. Avem nevoie de oameni buni, cu suflet, care să o facă cu dragă inimă”, mărturisește Mihaela Borcea.
mihaela borcea
La rândul lui, nutriționitul italian Gianluca Mech, cel care a adus în România produsele și conceptul dietei Tisanoreice, își dorește ca prin acest eveniment să lanseze un lung șir de proiecte cu caracter caritabil, pentru ca în viitor și alți oameni săraci să beneficieze de sprijinul celor pentru care a pune o pâine pe masă zilnic nu reprezintă o dificultate. “Să nu uităm că în timp ce noi ne dorim cadouri care mai de care mai costisitoare, alții nu au ce pune pe masă în ziua de Crăciun”, declară Gianluca Mech.
Vedetele invitate la evenimentul “Împreună pentru un zâmbet” vor putea ajuta șase familii aflate în situații limită.
1. Familia Șușanu a fost dezbinată de un incendiu care le-a mistuit casa. Mama a plecat cu fata cea mare, lăsându-și soțul alături de cei doi băieți, în vârstă de 3 si 8 ani. Bărbatul muncește cu ziua, însă nu are bani să îi intrețină pe cei mici. Copiii au nevoie de îmbrăcăminte, încălțăminte, dar și rechizite pentru școală, având în vedere că își doresc să studieze și să se realizeze în viață.
2. Familia Stănescu este compusă din tatăl paralizat și o fiică de 14 ani. Mama ei a murit, lăsându-i într-o situație critică. Adolescenta merge la școală, este o elevă foarte bună, însă suferă de depresie după ce și-a pierdut mama. În afara orelor de curs, stă închisă în casă, într-o sărăcie și mizerie cruntă, și refuză să comunice cu cei din jur. Preotul Cătălin susține că tânăra ar avea nevoie de consiliere psihologică pentru a se putea pune pe picioare și a-și găsi un rost în viață. În plus, are nevoie de îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite școlare și alimente.
3. Familia Butnariu are patru copii. Mama prezintă un retard mintal, iar tatăl este cel care este nevoit să îi întrețină pe toți muncind cu ziua pe unde apucă. În lipsa lui, băiatul cel mare, în vârstă de 11 ani, are grijă de mama și de frații lui cei mici. Cu toții au nevoie de îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite școlare și alimente.
4. Familia Amuza are doi copii, cel mare fiind un ajutor de nădejde al preotului Cătălin. În ciuda eforturilor, părinții lui nu și-au găsit în ultimii doi ani un loc de muncă. Trăiesc cu toții din ajutoare sociale. Copiii, o fetiță de 4 ani și un băiat de 14 ani, au nevoie de haine și încălțăminte, precum și de un frigider în care să își conserve mâncarea de zi cu zi.
5. Soții Mierlea au patru copii, trei fete și un băiat, cu vârsta cuprinsă între 3 și 8 ani. Cu toții au nevoie de îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite școlare și alimente, având în vedere că părinții câștigă cât abia să poată mânca zilnic câte ceva pentru a nu muri de foame.
6. Familia Pleavă este compusă dintr-un tată văduv și un singur fiu, Petrișor, în vârstă de 14 ani. Cei doi abia dacă se descurcă cu banii pe care bărbatul îi câștigă din munca zilnică prost plătită. El speră ca adolescentul să poată să își termine studiile pentru a putea avea apoi un loc de muncă.
În urma evenimentului “Împreună pentru un zâmbet”, cei trei inițiatori, Gianluca Mech, Mihaela Borcea și Cătălin Botezatu, vor merge personal să cumpere toate cele necesare și să le doneze familiilor nevoiașe. Ei speră ca la eveniment să ia parte cât mai mulți colegi din showbiz care le fie alături în acest demers lăudabil.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro