Care crede Andreea Esca că a fost cel mai important lucru în creșterea copiilor ei?

De Adelina Duinea, pe Ultimul update Joi, 11 august 2022, 13:40

Invitată în podcastul lui Mihai Petre, Mihai Petre Show, Andreea Esca (48 de ani) a spus ce crede că a ajutat-o pe ea să crească doi copii „buni”. Alături de arhitectul și omul de afaceri Alexandre Eram (50 de ani), prezentatoarea TV are doi copii, o fiică și un fiu, Alexia (20 de ani) și Aris (17 ani).

Care crede Andreea Esca că a fost cel mai important lucru în creșterea copiilor ei?

„Pe vremea mea, nu exista nicio carte de parenting și niciun curs. Pur și simplu a fost așa la intuiție. Eu cred că cea mai importantă treabă într-o relație cu un copil și cu un alt om, de fapt, este să-l iubești. Mă refer la tot felul de iubire.

Cred că dacă iubești oamenii îți ies lucrurile bine. Și să și transmiți asta. Să n-ai, nu știu, mândrie, ceva care să te facă să-ți reții sentimentele. Pe de altă parte, nu cred că trebuie să mergem nici în extrema în care să-i spui copilului în fiecare zi te iubesc. (…)

Andreea Esca, Alexandre Eram și copiii lor Alexia și ArisIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 7)

Se uzează atât de tare, încât nu mai are nicio valoare adevărată. (…) Cred că e important să-i faci să simtă că îi iubești. Singur, să le spui, dar nu tot timpul. Ce mai cred că e important e să-i asculți. Să vorbești cu ei, să le pui niște limite”, a declarat știrista.

Andreea Esca: „Să nu confunzi totuși relația și să crezi că sunteți mai mult prieteni decât părinte-copil”

„Mai cred că trebuie să fii extrem de prieten, dar să nu confunzi totuși relația și să crezi că sunteți mai mult prieteni decât părinte-copil. Să impui niște reguli, niște limite de care să ții seama, să ții cont.

Am făcut un interviu acum foarte mulți ani, cred că avea Alexia 2 ani, cu un pediatru foarte mare care, de altfel, a scris multe dintre cărțile acestea pe care toate femeile însărcinate le citesc acum.

Apropo de reguli, îmi spunea că foarte mulți părinți își imaginează că, dacă sunt foarte toleranți cu copiii și le acceptă tot felul de lucruri, copilul o să creadă că ei sunt foarte mișto. (…) Studiile lor arătau că acei copii, când vorbeau despre acei părinți, spuneau: «A, nu le pasă de mine, pot să fac ce vreau».

Ei apreciază, chiar dacă se răzvrătesc, chiar dacă se supără, chiar dacă țipă, chiar dacă nu știu, apreciază dacă simt autoritate și că le pui niște limite. Ei resimt asta ca: «Îi pasă de mine».”

Foto: Instagram

Citește și:

Fiica Andreei Esca, Alexia Eram, și-a cumpărat primul apartament

Anna Lesko, gest înduioșător pentru Adela Popescu în timpul sarcinii: „M-a super impresionat”

Adela Popescu, pregătiri pentru al treilea bebeluș. La ce nume s-a gândit?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!