Andreea Esca și Alexandre Eram își construiesc un apart-hotel în Cluj. Ce imobile vor demola parțial

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 15 iulie 2021, 17:39

Andreea Esca și soțul ei, Alexandre Eram, au primit undă verde de la Comisia de Urbanism pentru a demola parțial două imobile din centrul Clujului pentru a-și construi un apart-hotel.

Proiectul a fost autorizat în urmă cu patru ani, însă a fost nevoie de o reautorizație care a venit abia acum. Astfel, faimoasa prezentatoare de știri și soțul ei vor construi un imobil, format din două corpuri, cu subsol, parter, etaj și mansardă la intersecția Străzii Napoca nr. 17 cu Strada Fortăreței, nr. 4, din Cluj-Napoca. Apart-hotelul Andreei Esca nu va avea parcare.

Andreea Esca și Alexandre Eram își construiesc un apart-hotel în Cluj. Ce imobile vor demola parțial

„Proprietarii doresc demolarea corpului de clădire construit de-a lungul limitei de proprietate din est și care parazitează zidul de împrejmuire, eliberând astfel o porțiune de teren care va asigura iluminat, aerisire și o impresie generală mai bună pentru restul dezvoltării. Pe calcanul de pe latura vest se va construi un etaj nou și mansardă peste corpul subsol și parter existent, într-o manieră care va păstra intacte bolțile de cărămidă ale încăperilor existente. Pe latura din sud se va construi un corp îngust și înalt pentru scara principală de acces la noul etaj. De aici, o altă scară dedicată va urca la mansardă”, au spus arhitecții, potrivit presei locale.

Citeşte şi: Cum își cheltuiește Andreea Esca banii din salariu. „Ai mei m-au învățat așa”

În total, vor fi trei apartamente, iar înfățișarea imobilului va respecta arhitectura zonei.

„La fiecare nivel se va amenaja un apartament (3 apartamente în total), iar la subsol boxe de depozitare. În cadrul lucrărilor clădirea propusă va căpăta o înfățișare nouă, goluri de la parter vor fi păstrate sau închise, iar golurile părților noi vor fi într-o compoziție armonioasă cu acestea. În mare se va respecta arhitectura zonei și imaginea clasică. Acoperișul nou va fi cu panta 380 și vor fi două lucarne pentru iluminarea corespunzătoare a mansardei. De asemenea, vor fi ferestre de mansardă. Acoperișul casei scării principale este în corelație cu propunerea pentru dezvoltarea de pe Fortăreței nr. 4 ilustrat în P.U.D. aprobat cu H.C.L. nr. 958/28.11.2017, de la care preia cota cornișei și silueta acoperișului”, au mai spus experții.

Foto – Facebook / Primaria Cluj

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!