Cele mai celebre actriţe din România

De Flavia Jurca pe

Despre unele citeşti cu aviditate în revistele mondene, pe altele alergi să le vezi pe ecran sau jucând pe scenă, dar toate sunt femei excepţionale care şi-au câştigat…
… admiraţia în ochii publicului.

Deşi mai nou termenul „divă” a primit conotaţii negative în presă, desemnând vedete mofturoase şi pline de fiţe, el de fapt desemnează o cântăreaţă sau o actriţă admirată. Iată, în continuare, 10 vedete îndrăgite care se bucură de acest statut.

Stela Popescu (75 ani), doamna incontestabilă a teatrului de revistă, este o prezenţă nelipsită de pe scenă şi de pe ecran, cu o carieră de peste 50 de ani şi cu zeci de filme, piese şi piese de teatru radiofonic la activ. La o vârstă la care alte femei nu mai ies nici până la piaţă, Stela Popescu are un tonus de invidiat, arată de milioane şi nu şi-a încetat cariera, jucând în telenovele româneşti şi moderând emisiuni tv.

Tora Vasilescu (59 ani) este prima actriţă din România care a apărut în scene nud şi asta nu acum, când toată lumea se dezbracă, ci în anii ’80, în vremuri mult mai pudibonde şi mai supuse cenzurii. În telenovela „Regina”, Tora Vasilescu joacă rolul unei judecătoare extrem de încrezătoare în puterea ei de seducţie.

Maia Morgenstern (48 ani) este o actriţă extrem de prolifică şi cu o înclinaţie pentru roluri cu greutate, cel mai cunoscut fiind cel al Fecioarei Maria din filmul „Patimile lui Hristos”. Regizorul Mel Gibson a mărturisit că numele actriţei a fost un factor care a contribuit la alegerea Maiei pentru rol (Morgenstern înseamnă „luceafărul de dimineaţă” în germană şi este o denumire dată Fecioarei Maria). Filmul a arătat însă lumii întregi şi talentul actriţei românce.

Oana Pellea (48 ani) a fost aleasă de două ori cea mai bună actriţă din România. Rolul Lucius din piesa „Iulius Cezar” de William Shakespeare i-a adus Premiul Criticii Internaţionale pentru „cea mai bună actriţă”. Cariera sa internaţională este strălucită – Oana joacă în engleză, franceză şi italiană, este des distribuită de regizori străini, iar filmul „Children of Men”, în care joacă alături de Clive Owen, a fost nominalizat de 3 ori la Premille Oscar.

Cele mai celebre actriţe din România
Descoperă următoarele trei actriţe în pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3