Actrița Maia Morgenstern, plângere penală după amenințările cu moartea. Ar fi fost identificați doi suspecți

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 29 martie 2021, 10:08
Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea într-un mesaj semnat de partidul AUR. Actrița a depus plângere la Poliție și din primele cercetări se pare că au fost identificați doi suspecți. 

La o săptămână după ce Maia Morgenstern, managerul Teatrului Evreiesc de Stat, a povestit că a fost șocată de o replică antisemită în timpul unui eveniment public la care au participat diverși oameni de cultură, directori de teatre și autorități, actrița a primit amenințări cu moartea. Aceasta a publicat pe rețelele de socializare mesajul pe care l-a primit pe adresele de e-mail ale Teatrului Evreiesc de Stat, chiar înainte de Pesah- Paştele evreiesc.

Într-un limbaj extrem de dur, autorul a detaliat modul violent în care are de gând să-și ducă la capăt amenințările asupra actriței și a familiei sale. Acesta a mai transmis că doreşte să incendieze Teatrul Evreiesc de Stat, împreună cu toţi actorii de acolo.

Actrița Maia Morgenstern, plângere penală după amenințările cu moartea. Ar fi fost identificați doi suspecți

După ce Maia Morgenstern a făcut publice ameninţările, „semnate” în numele partidului AUR și trimise de pe adresa „Andrei Illarie”, a mers la Poliție pentru a depune plângere penală. Se pare că polițiștii, care ar fi fost ajutați de SRI, ar fi identificat doi tineri, unul din București și altul din Timiș, care ar avea legătură cu aceste amenințări.

„În continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind mesajele de amenințare adresate doamnei Maia Morgenstern și Teatrului Evreiesc, au fost efectuate investigații pentru identificarea persoanei care a trimis mesajul, în colaborare cu SRI – Brigada Antiteroristă, fiind stabilită posibila adresă electronică IP, utilizată pentru transmiterea mesajelor. Au fost identificate două persoane bănuite, una pe raza județului Timiș, iar alta pe raza municipiului București, în prezent efectuându-se verificări la domiciliile lor, pentru clarificarea situației de fapt. Situația în cauză este analizată și la nivelul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și DIICOT, în vederea stabilirii de elemente specifice unui act terorist, urmând a se dispune în consecință”, a transmis Inspectoratul General al Poliției Române, potrivit Digi24.

„Din punctul nostru de vedere mesajul este amenințător pentru întreaga instituție, pentru că ne atacă în mod direct, ne atacă managerul, ne atacă angajații instituției, atacă condiția instituției și o întreagă comunitate. Cred că nu ne putem întoarce într-un timp care vrem să-l uităm din punct de vedere istoric, astfel că nu trebuie să lăsăm problemele actuale ale prezentului să ne ocupe mintea complet”, a transmis și Oana Monica Nae, PR Teatrul Evreiesc de Stat, relatează știrileprotv.ro.

Citește și: Care a fost ultima dorință a Corneliei Catangă înainte de a muri

Femeia care a atacat-o pe Mirela Vaida a avut un complice

Mirabela Dauer, mesaj îndurerat după moartea Corneliei Catangă

Prima reacție a lui Răzvan Simion după ce Dani Oțil a anunțat că va deveni tată

AUR se dezice de ameninţări

Președintele AUR, George Simion, condamnă amenințările primite de actrița Maia Morgenstern și se dezice de acestea.

„Alianța pentru Unirea Românilor a luat act cu stupefacție de atacul degradant, antisemit și suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit și îndrăgit de românii de pretutindeni, promotor neobosit al culturii evreiești în România, o cultură care face parte din fibra culturală a poporului român. Suntem consternați în fața acestei intoxicări pe care o considerăm incalificabilă! Este de domeniul evidenței că acest incident trist, survenit în chip programatic cu ocazia Paștelui evreiesc, este o intoxicare care trebuie pedepsită în cel mai aspru mod.

Dorim să informăm opinia publică din România că cetățeanul numit Andrei Illarie NU este membru al Alianței pentru Unirea Românilor. Cerem organelor abilitate să se sesizeze, să identifice, să ancheteze și să pedepsească făptașul cu celeritate. Sunem alături, cu spiritul treaz și inima vrednică, de doamna Maia Morgenstern și de întreaga comunitate evreiască din România care acum sărbătorește Paștele, marea sărbătoare a eliberării din robie a poporurului evreu. Sus să avem inimile!” – a transmis de George Simion într-un comunicat de presă.

Foarte mulți artiști, printre care Oana Pellea și Ada Milea, și-au exprimat solidaritatea față de actriță.

Sursă foto: Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!