Actorul Marius Manole a făcut turul Capitalei în scaunul cu rotile

De Oana Savin, pe
Actorul Marius Manole a fost văzut plimbându-se cu un scaun cu rotile prin București, după ce a acceptat să facă parte dintr-un experiment inedit pentru a atrage atenția autorităților față de dificultățile cu care se confruntă persoanele cu dizabilități în momentul în care vor să se deplaseze prin Capitală.

În cadrul unei ediții a emisiunii „Totul pentru dragoste”, prezentată de Mirela Vaida la Antena 1, Lidia Leahu, o tânără care a aflat la vârsta de 14 ani că suferă de distrofie musculară și-a împărtășit propria poveste de viață.

Fata a ajuns în scaun cu rotile de la o vârstă fragedă, a trecut prin perioade extrem de dificile, a intrat în depresie, dar a reușit de fiecare dată să se ridice și să o ia de la capăt. Acum, ea locuiește în Germania, pentru că viața ei este mai ușoară acolo, dar continuă să inițieze multe proiecte în România, cu speranța de a schimba percepția societății și a autorităților față de persoanele cu dizabilități.

Citește și: S-a născut cu dizabilități și a fost abandonată la naștere. Ce s-a întâmplat după 15 ani este o lecție de viață

O inițiativă este de a îndemna persoanele publice să încerce să meargă prin propriul oraș în scaun cu rotile pentru a vedea cât este de dificil.

Cel care a dat curs invitației emisiunii de a-i face o surpriză Lidiei a fost Marius Manole, care a acceptat provocarea tinerei.

Am acceptat invitația cu mare drag. Am mers în tot orașul, pe unde am putut, să vedem cât de ușor sau cât de greu le este unor oameni să treacă prin viață. Nu sunt multe instituții care au rampă. Bordurile înalte îţi fac accesul dificil, dacă nu chiar imposibil, la magazine, la farmacie. Nu am putut merge pe trotuar, pentru că trotuarul este ocupat de mașini, așa că a trebuit să merg pe carosabil, printre mașini. În București, în anul 2018, încă mai sunt stații de metrou în care persoanele cu dizabilități nu pot avea acces singure”, a declarat Manole.

Citește și: A țipat la o femeie care a parcat pe locul pentru persoanele cu dizabilități. Nu se aștepta la răspunsul ei

Suntem obișnuiți să ne mirăm, să arătăm cu degetul, să criticăm. Dacă ieși din casă singur ești într-un continuu disconfort psihic, în permanență cu senzația unui pericol iminent”, a explicat actorul după o zi în care a mers în scaun cu rotile prin București.

Tânăra a fost extrem de emoționată când a văzut prin câte dificultăți a fost nevoit să treacă Marius Manole.

A fost o surpriză și o mare bucurie. E important să arătăm oamenilor și să conștientizăm anumite lucruri”, a declarat Lidia.

Sursă foto: Captură Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!