Țara în care s-au impus sancțiuni speciale pentru cei care refuză să poarte mască de protecție

De Unica.ro, pe

Autoritățile din Indonezia au găsit o modalitate inedită pentru a pedepsi persoanele care refuză să poarte mască împotriva noului coronavirus. Pedeapsa se aplică mai ales în zonele rurale, acolo unde, cei care refuză să poarte mască sunt obligați să sape gropi pentru cei decedați din cauza virusului pandemic.

Citeşte şi: Coreea de Sud vrea să testeze în România un tratament anti-COVID-19

Până acum, trei bărbați de vârstă de mijloc și cinci minor din districtrul Cerme, în Java de est, au primit această pedeapsa după ce au fost prinși fără mască pe data de 9 septembrie.

Purtarea măștii în spațiile publice este obligatorie în Indonezia, unde, de la începutul pandemiei aproximativ 230.000 de persoane s-au infectat cu SARS-CoV-2 și circa 9100 au murit din cauza virusului.

Citește gratuit ediția de septembrie a revistei Unica. O găsești AICI

În condițiile în care numărul cazurilor de COVID-19 a început să crească din nou în ultimele luni, guvernul indonezian a adoptat o lege, în iulie, prin care oamenii devin obligați să poarte măști în spații publice, dar a lăsat autorităților locale prerogativa stabilirii pedepselor pentru încălcarea ei.

În capitala țării, Jakarta, autoritățile au avut o idee similară la începutul lunii septembrie: un bărbat a fost obligat de a sta într-un sicriu, în public, în timp ce fotografiat și era filmat, după ce a fost prins că nu purta masc, potrivit CNN.

Sursa foto – 123rf.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!