SUA: S-a dat verdictul în cazul uciderii lui George Floyd

De Unica.ro, pe

Pe 25 mai 2020, George Floyd, un bărbat afro-american, de 46 de ani, a decedat în Minneapolis, SUA, din cauza unui stop cardiorespirator survenit în timp ce era reținut de mai mulţi agenţi ai poliţiei. Floyd fusese imobilizat un agent de poliție alb, pe nume Derek Chauvin (44 de ani), care l-a menţinut placat la sol, stând cu genunchiul pe gâtul său timp de aproape nouă minute. George Floyd a murit sub genunchiul polițistului.

Cazul a indignat America și întreaga lume, iar timp de câteva zile, sute de mii de americani au protestat împotriva brutalităţilor polițiștilor, a rasismului şi a inegalităţilor sociale. Manifestaţiile au degenerat și în violenţe, determinând mobilizarea Gărzii Naţionale şi impunerea restricţiilor de circulaţie.

Citește gratuit ediția de aprilie a revistei Unica. O găsești AICI

Derek Chauvin a fost atunci concediat, arestat şi acuzat de crimă de gradul al doilea. Judecătorii au decis acum soarta fostului agent de poliție, stabilind, după o deliberare ce a durat mai bine de 10 ore, că este vinovat de uciderea lui Floyd. Chauvin a fost găsit vinovat pentru toate capetele de acuzare și a fost încătușat în sala de judecată.

Chauvin ar putea să rpiemscă o pedeapsă de minimum 12 ani și jumătate de închisoare și maximum 40.

„S-a făcut dreptate, astăzi, pentru familia lui George Floyd și pentru comunitatea de aici, din Minneapolis. Este dreptate câștigată cu durere. Verdictul de astăzi are implicații importante nu doar pentru acest oraș, ci și pentru țară și pentru lume. Dreptatea pentru oamenii de culoare din SUA înseamnă dreptate pentru toată America. Acest caz reprezintă un punct de cotitură pentru responsabilizarea poliției și trimite un mesaj clar care sper să fie auzit în fiecare oraș și fiecare stat”, a spus avocatul familiei Floyd, potrivit digi24.ro.

Foto – Arhiva

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!