SUA au cumpărat aproape toată producția mondială a medicamentului anti-COVID-19 Remdesivir

De Unica.ro, pe

Statele Unite ale Americii au achiziționat aproape toată producția medicamentului anti-COVID-19 Remdesivir. Nicio altă țară nu mai poate cumpăra acest tratament în următoarele trei luni.

Citeşte şi: Țara unde s-ar putea ajunge la 100.000 de infectări zilnice cu noul coronavirus. „Situația nu e sub control!”

Remdesivir este unul dintre cele două medicamente ce au dovedit, până în prezent, a fi eficiente în lupta împotriva contra COVID-19. În formula actuală, medicamentul este folosit doar la pacienţii spitalizaţi care au forme severe de COVID-19, ca schemă de tratament de cinci zile, potrivit Mediafax.

Citeşte şi: SUA: Remdesivir accelerează vindecarea pacienților cu Covid-19. Medicamentul experimental a ajuns în România

Remdesivir, inițial creat împotriva Ebola, este primul tratament aprobat împotriva infecției cu noul coronavirus de mai multe state, inclusiv Marea Britanie și Japonia.

Citește gratuit ediția de iulie a revistei Unica. O găsești AICI

Tratamentul a fost recomandat și de Agenția Europeană a Medicamentului după ce un studiu arată că bolnavii tratați cu Remdesivir se recuperează cu patru zile mai repede decât bolnavii care primesc alte scheme de tratament.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!