Studiu: 1 din 5 bolnavi de COVID-19 dezvoltă boli psihice la trei luni după vindecare

De Unica.ro, pe

Un studiu recent a scos la iveală faptul că 20% dintre persoanele cu COVID-19 sunt diagnosticate cu o tulburare psihiatrică în termen de 90 de zile după infectare.

Studiul, publicat în revista The Lancet Psychiatry, arată că anxietatea, depresia și insomnia reprezintă cele mai frecvente probleme dezvoltate în rândul pacienților recuperați de COVID-19, dar s-au descoperit și riscuri semnificativ mai mari de demență în rândul acestora.

Citește gratuit ediția de noiembrie a revistei Unica. O găsești AICI

În cadrul studiului, au fost analizate dosarele medicale electronice ale 62.000 de cazuri de COVID-19 din Statele Unite și au ajuns la concluzia că unul din cinci supraviețuitori au fost înregistrați ca având un diagnostic pentru prima dată de anxietate, depresie sau insomnie, în trei luni de la infectare. În plus, medicii au constatat că persoanele cu boli mintale preexistente au fost cu 65% mai predispuse la a fi depistate pozitiv cu COVID-19.

„Cauza probabilă este o combinație a factorilor de stres psihologic asociați cu această pandemie și cu efectele fizice ale bolii”, a spus Michael Bloomfield, psihiatru consultant la University College London.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!