Arafat este împotriva deschiderii teraselor și mall-urilor după 15 mai: „Nu se va întâmpla!”

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Joi, 14 mai 2020, 18:40

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, nu este de acord cu decizia de deschidere a mall-urilor și a  teraselor după data de 15 mai.

Potrivit lui Arafat, chiar dacă legea privind starea de alertă prevede că terasele și mall-urile pot fi deschise, Comitetul național pentru Situații Speicale de Urgență (CNSSU) se poate opune acestei măsuri.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier

„Centrele comerciale sunt, de regulă, loc de plimbare, mai ales pentru tineri, toți merg la mall. Acesta era motivul pentru care spațiul intern al mall-ului s-a considerat că este un risc major.

O să analizăm ce înseamnă mall-urile mici. Pentru aceest lucru trebuie să ne consultăm și cu experții epidemiologi. Este bine să le deschidem de acum sau e bine din 1 iunie? Sau din 15 iunie? Asta trebuie analizat”, a explicat Raed Arafat, potrivit digi24.ro.

Arafat a subliniat faptul că CNSSU poate contesta anumite măsuri de relaxare.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „După 15 mai se renunţă la obligaţia de a sta acasă”

„Trebuie să vedem cum vom rezolva această problemă. Am înțeles că există locuri unde scrie în lege că pot deschide – restaurante, terase… Asta înseamnă că CNSSU poate să spună „NU!”. Dacă e așa, e OK. Se pot deschide, dar NU se va întâmpla! Deci e clar că în data de 15 mai nu se vor deschide! Dacă e ceva imperativ și care te obligă la ceva și epidemiologii spun că nu e bine, acest lucru e normal să-l menționăm și să avertizăm populația că nu este în regulă. Dar dacă scrie „pot” sau „se poate”, pentru că acesta este limbajul, înseamnă că aici avem loc de discutat la CNSSU pentru această problemă”, a adăugat secretarul de stat.

sursa foto -123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro