Profesorii care nu sunt vaccinați împotriva COVID-19 ar putea fi testați înainte de a intra la ore

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 27 iulie 2021, 10:24
Profesorii care nu sunt vaccinați împotriva COVID-19 ar putea fi testați înainte de a intra la ore, dacă ministerele Sănătății și Educației vor lua această decizie. 

Din 13 septembrie, este posibil ca toți elevi să se poată întoarce în bănci, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Pentru că doar 60% din personalul din învățământ este vaccinat, profesorii care nu au primit vaccinul împotriva COVID-19 ar putea fi obligați să facă un test înainte de a intra în școală.

„Acest proces (vaccinarea n.r.) trebuie să continue, pentru a putea garanta siguranța din perspectivă sanitară în școli. Facem cu toții tot ce putem mai bine și ce stă în dreptul nostru pentru a promova necesitatea vaccinării, pentru a putea avea garanția derulării școlii cu prezență fizică, pentru a nu mai înregistra alte pierderi decât cele pe care școala le-a suferit deja”, a spus ministrul Educației, potrivit digi24.

Profesorii care nu sunt vaccinați împotriva COVID-19 ar putea fi testați înainte de a intra la ore?

„Întotdeauna pledez pentru prezentarea de argumente, cu multă perseverență și cu competență asigurată de personalul medical, pentru ca și aceia dintre colegii noștri care nu au înțeles încă importanța vaccinării pentru ei înșiși și pentru întreg sistemul de educație să poată înțelege acest lucru. Nu sunt un adept al obligativității, dar avem aceste discuții cu Ministerul Sănătății. Vom vedea care sunt măsurile care se impun de comun acord între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății”, a mai spus Cîmpeanu.

„Dacă cei care au competență în domeniul sanitar vor prezenta avantaje nete, este posibil să se introducă și măsuri care privesc testarea personalului din școli”, a adăugat ministrul Sănătății.

„Vom vedea. Nu am nici eu, nici Ministerul Educației competențe medicale. V-am spus, aceste discuții se poartă împreună cu Ministerul Sănătății, care este îndreptățit să propună astfel de măsuri. Am inițiat aceste discuții împreună cu Ministerul Sănătății, nu există încă o decizie”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Sursă foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!