Planeta, redusă la tăcere de pandemia de COVID-19

De Unica.ro, pe
Măsurile impus de autorități la începutul pandemiei de COVID-19 au avut un efect uimitor asupra întregii planete. Vibrațiile produse de oameni au scăzut cu până la 50%.

O echipă de seismologi de la Colegiul Imperial Britanic și de la Observatorul Regal al Belgiei a constatat că începutul pandemiei de COVID-19 a redus la tăcere planeta.

Citește online gratuit numărul de august al revistei Unica

Datele obținute dintr-o rețea globală de 268 de stații seismice din 117 țări au arătat că vibrațiile produse de oameni au scăzut cu până la 50% în timpul pandemiei, situația fiind una fără precedent în istoria recentă, potrivit știrileprotv.ro.

Perioada în care s-au înregistrat cele mai scăzute vibrații a fost în intervalul martie – mai, lunile în care autoritățile din multe țări afectate de COVID-19 au instituit stare de urgență, iar oamenii au stat în izolare.

Citește și: Mica Elveție a României. Localitatea cu cel mai curat aer din Europa și cel mai frumos cer înstelat

Experții anunțau atunci că pandemia a influențat și calitatea aerului la nivel mondial. Ministerul Mediului din România anunța în luna martie că în București se respiră aer de munte.

„Concentrațiile tuturor poluanților monitorizați s-au situat mult sub valorile limită” specificau specialiștii. Acest lucru s-a datorat reducerii traficului rutier, principala sursă de poluare a aerului.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!