Primul caz de transmitere a coronavirusului de la pacienți morți la cei vii. Persoana infectată a murit

De Raluca Vițu, pe

În Thailanda a fost raportat primul caz în care o persoană a murit după ce a luat coronavirus de la un cadavru. Potrivit cercetătorilor, este vorba despre un medic legist care a studiat corpul unei persoane decedate care fusese infectat cu noul coronavirus.

Cazul a fost comunicat într-o scrisoare publicată de Jurnalul de Medicină Legală din Bangkok, în care se menționează că este „primul caz de transmitere de la morţi la cei vii şi prima moarte de acest gen dintr-o unitate de medicină criminalistică”.

Citeşte şi: Epidemia de coronavirus din România: Bilanțul oficial al persoanelor decedate a ajuns la 357

Potrivit oamenilor de știință, nu se știe cu exatctitate dacă noul coronavirus supravieţuieşte în corp după moarte. Mai mult, Thailanda nu inspectează în mod curent corpurile pacienţilor cu COVID-19 după ce mor și acest lucru care face dificilă obţinerea unei imagini clare a situaţiei.

„În prezent, nu există date privind numărul exact de cadavre contaminate cu COVID-19”, susțin autorii scrisorii, conform Mediafax.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că transmiterea agenţilor patogeni din corpurile moarte este rară, adăugând că „majoritatea agenţilor nu supravieţuiesc mult timp în corpul uman după deces”.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!