O femeie de 103 ani cu o boală pulmonară cronică s-a vindecat de COVID-19

De Unica.ro, pe
O femeie de 103 ani din Mexic s-a vindecat de COVID deși suferea de o boala pulmonară cronică. Medicii au și o explicație pentru evoluția sa surprinzătoare. 

Femeia a fost internată în spital timp de 11 zile, după ce au apărut primele simptome: nas înfundat, febră și dificultăți de respirație. Chiar dacă are 103 ani și o boală pulmonară cronică, aceasta nu a necesitat conectarea la aparate. Specialiștii spun că bătrâna a răspuns bine la tratament pentru că nu suferea de alte comorbidități, cum ar fi hipertensiune, diabet şi obezitate.

Citește online gratuit numărul de octombrie al revistei Unica

„Acest detaliu a contribuit la succesul tratamentului său”, au declarat reprezentanții Institutului Mexican de Securitate Socială.

„A fost întotdeauna foarte veselă, conştientă, vorbind cu medicii. Chiar şi la final, ne-a recomandat să ne îngrijim. Evoluţia ei a fost foarte bună, iar simptomele au dispărut”, a declarat directorul spitalului, David Sanchez, potrivit Libertatea.ro.

De la începutul pandemiei au mai existat astfel de cazuri surprinzătoare, cum ar fi cel al femeii de 103 din Iran, care a reușit să se vindece de COVID-19, dar și cel al unei femei de 111 ani din Chile.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!