Nelu Tătaru: Elevii nu se reîntorc în școli dacă nu scade numărul de infectări cu SARS-CoV-2

De Unica.ro, pe

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că elevii vor reveni la școală doar dacă numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 începe să scadă.

„Să scadă numărul de infectări. Astăzi, s-a făcut evaluare la Sibiu în contextul creșterii, în Sibiu avem un indice de peste 6, în acest moment s-a făcut evaluarea unităților medicale, sunt 507 paturi din care 21 de ATI și o evaluare a extinderii, putem extinde cu încă 132 de paturi cu încă 22 de paturi de ATI la Județean și 10 la Militar.

Avem paturi, dar extensia nu o putem face la infinit, regula este limitarea creșterii numărului de cazuri.

Citește gratuit ediția de noiembrie a revistei Unica. O găsești AICI

S-au făcut propuneri pe care comitetul județean pentru situații de urgență le va evalua și vor acționa în consecință: am recomandat reevaluarea transportului în comun în orele de vârf cu suplimentarea mijloacelor de transport, reanalizarea flextime-ului, telemunca, terasele, reevaluarea parcurilor pe timp de noapte, a spațiilor de joacă și servirea mesei în mall, doar prepararea hranei în cantină și servirea în regim de takeaway. Am recomandat și analizarea închiderii târgurilor și oboarelor ca și zone unde se poate face transmiterea. Aștept în acest moment și o analiză a CNSU și să avem perspectiva la aceste măsuri”, a spus Nelu Tătaru, potrivit digi24.ro.

În prezent, peste un milion de elevi și preșcolari învață online.

Sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!