Vești bune de la Marcel Vela: „După 15 mai, puteți merge și la iarbă verde, și la plajă. Oriunde doriți”

De Raluca Vițu pe

În fiecare zi de miercuri, Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, răspunde întrebărilor puse de români printr-o înregistrare video pe pagina sa personală de Facebook. În sesiunea de întrebări și răspunsuri din această săptămână, Vela a clarificat dilema limitei teritoriale pentru deplasări, după relaxarea restricțiilor din data de 15 mai.

Citeşte şi: Ludovic Orban și Marcel Vela, anunț despre deschiderea magazinelor după 15 mai

„Prin părăsirea localității se înțelege o limită de municipiu dau de județ?”, a fost una dintre întrebările primate de ministru pe pagina de Facebook.

Răspunsul lui Marcel Vela a fost următorul: „Au fost multe dicuții cu privire la ce înseamnă această limită. Am decis. „Puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ. Aşadar, nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limita în zonele metropolitane şi în consecinţă nu va exista o limită teritorială administrativă în cadrul căreia să vă puteţi sau să nu vă puteţi deplasa.”

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier

Vela a mai fost întrebat dacă vom avea voie să ieșim la iarbă verde sau la plajă după data de 15 mai, iar răspunsul său a fost afirmativ: „Puteți merge, începând cu 15 mai, unde doriți dumneavoastră. Evident, respectând regulile păstrării distanței sociale, regulile de igienă personală și asigurându-vă că aveți toate materialel de protecție necesare.”

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro