Elev din București, scos de urgență din clasă după ce s-a aflat că tatăl lui are COVID-19

De Unica.ro, pe

Un copil din Sectorul 2 al Capitalei a fost adus luni la școală, deși tatăl era confirmat pozitiv cu COVID-19. Instituția în care tatăl lucrează a anunțat centrul unde copilul locuiește că bărbatul este pozitiv, iar conducerea acestui centru social a anunțat, la rândul ei, școala. Conducerea unității de învățământ a sunat imediat familia să vină să ia copilul de la școală. Copilul a fost scos din clasă și condus imediat la poartă de către medicul școlar, potrivit digi24.ro.

Citește gratuit ediția de septembrie a revistei Unica. O găsești AICI

Copilul a stat în clasă în jur de 20 de minute.  Elevul nu a fost la rândul lui confirmat cu SARS-CoV-2, ci este doar posibil suspect, așadar colegii lui vor putea veni în continuare la școală. Urmează să se facă dezinfecție în clasa respectivă și în celelalte spații pe unde a circulat copilul în prima zi de școală.

Direcția de Sănătate Publică a Capitalei a pornit deja o anchetă epidemiologică. Autoritățile atrag atenția că în cazul în care un copil sau un profesor este suspect de îmbolnăvire, fiind contact direct al unei persoane confirmate, trebuie să rămână în izolare la domiciliu.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!