De ce coronavirusul ucide mai mulți bărbați decât femei. Explicația specialiștilor

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 26 martie 2020, 13:05
La  nivel mondial, coronavirusul a ucis mai mulți bărbați decât femei. În Italia, 70% dintre persoanele decedate din cauza Covid-19 au fost bărbați, în timp ce 30% au fost femei, potrivit CNN care citează Institutul Național de Sănătate din Italia.

Jurnaliștii CNN au contactat mai mulți specialiști pentru a afla de ce există această diferență de procentaj. Astfel, ei au apelat la specialiștii în epidemiologie dr Deborah Birx, coordonator desemnat de Casa Albă, Sarah Howkes, profesor la University College London și dr. Luis Ostrosky-Zeichner, specialist la McGovern Medical School al UTHealth din Texas.

Potrivit specialiștilor, bărbații au o stare de sănătate mai precară decât femeile. Iar acest lucru este cauzat de vicii. La nivel mondial, 36% dintre bărbați sunt fumători, în comparație cu 7% în rândul femeilor.

Citește și: Șase cazuri de coronavirus, la o biserică din Capitală. Doi preoți, infectați

În China, aproximativ 316 milioane de persoane sunt fumătoare, dintre care 3% sunt femei.

În Italia 7 milioane de bărbați sunt fumători, spre deosebire de 4.5 milioane de femei fumătoare.

De asemenea, la nivel mondial sunt mai mulți bărbați decât femei care prezintă afecțiuni precum: afecțiuni coronariene, hipertensiune arterială, boli de plămâni sau care au suferit cel puțin un infarct.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!