Șase cazuri de coronavirus, la o biserică din Capitală. Doi preoți, infectați

De Raluca Vițu, pe

Șase cazuri de persoane infectate cu coronavirus au fost depistate la o biserică din nordul Capitalei.

Doi preoți, doi diaconi, un cântăreț și o angajată a unei biserici din București au fost confirmați pozitiv ca fiind infectați noul coronavirus. În momentul de față, aceștia sunt cu toții internați în spital, iar biserica a fost dezinfectată.

Cazurile au fost descoperite la biserica Sf. Dumitru din cartierul Colentina.

„Ancheta epidemiologică s-a făcut deja și a dus la izolarea și testarea tuturor clericilor de la parohie, precum și a doamnei de la lumânări. Au fost depistați ulterior pozitiv atât doamna respectivă, cât și cei doi preoți și doi diaconi. Este vorba și despre cântărețul de la această biserică, deci în total vorbim despre 6 persoane”, a spus Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al BOR, potrivit digi24.ro.

Citeşte şi: Coronavirusul ar rezista până la 17 zile pe anumite suprafețe

Purtătorul de cuvânt al BOR  a mai precizat că biserica și curtea acesteia au fost dezinfectate de mai multe ori, încă de vinerea trecută și că slujba de duminică nu s-a mai ținut în biserică.

„Nu există niciun fel de pericol extins la parohia respectivă, întrucât oamenii nu au mai venit în biserică și atâți câți au mai venit, puțini, au rămas în curtea bisericii”, a spus Bănescu.

Bănescu a mai spus că nu poate spune cu exactitate dacă persoanele infectate au intrat în contact cu enoriașii.

„Dincolo de faptul că au fost cu câteva zile înainte de a se impune slujbele în exterior, posibil să fi fost într-un contact direct sau mai puțin direct, nu am amănnte în acest sens. Cert este că după depistarea lor nu s-a mai pus problema niciunui fel de contact, pentru că au fost izolați”, a încheiat acesta.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!