Care este orașul din România „liber de COVID”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 03 iulie 2020, 10:31
În timp ce în unele județe din țară număr pacienților care s-au îmbolnăvit de COVID-19 în ultimele zile este foarte mare, iar secțiile ATI din spitale sunt pline, un oraș din vestul României pare să fi scăpat de virusul SARS-CoV-2. 

După ce autoritățile au anunțat că de miercuri până joi au fost testate pozitiv cu COVID-19 nu mai puțin de 450 de persoane, iar numărul pacienților de la Terapie Intensivă a crescut îngrijorător, din vestul țării vin și vești bune. În Arad, în ultima lună, au fost doar trei-patru pacienți internați cu COVID-19.

Citește online gratuit numărul de iulie al revistei Unica 

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, susține că orașul a scăpat de pandemia care a îngenuncheat o lume întreagă: „Putem spune că Aradul este oraș liber de COVID. Nu vreau să fac afirmații pripite sau hazardate, cu atât mai mult cu cât constatăm acum că pandemia s-a extins în mai multe județe din țară. Dar vreau să subliniez efortul tuturor cadrelor medicale din Arad, al specialiștilor de la DSP, din cadrul Grupului de Suport pentru Spitalul Clinic Județean, al celor din administrația publică, pentru a ține în frâu extinderea numărului de cazuri în județul nostru”, a declarat acesta, potrivit Libertatea.ro.

Cum au reușit să scape de COVID-19

„Eu zic că am învățat din lecția primelor două săptămâni de pandemie și am știut să ne organizăm, astfel încât să putem spune astăzi că suntem județ liber de COVID”, a precizat președintele CJ Arad.

Autoritățile județene au cheltuit peste 30 de milioane de lei pentru a dota corespunzător spitalele, precum și pentru echipamente și materiale de protecție. Acestea au cerut Uniunii Europene decontarea sumelor investite.

Citește și: Orașul din România care se află pe lista celor mai sigure 20 destinații turistice în vremea COVID-19

În Arad s-au făcut peste 16.000 de teste și s-au înregistrat în total 711 bolnavi de COVID-19. Dintre aceștia, 79 au murit și 632 s-au vindecat. Printre supraviețuitori au fost atât o femeie de 97 de ani, cât și un copil de 5 săptămâni.

Sursă foto: 123rf.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!