Britanicii susțin dezvoltarea vaccinului românesc anti-coronavirus. „Pentru România trebuie să fie o mândrie!”

De Raluca Vițu, pe

Profesorul Virgil Păunescu, directorul Centrului de Terapii Genice și Celulare, Oncogen, centrul care se ocupă de dezvoltarea unui vaccin pentru combaterea COVID-19, a avut o conversație telefonică cu ambasadorul Regatului Unit la București, Andrew Noble.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier

Potrivit anunțului făcut de ambasada britanică, Noble susține efortul românesc în găsirea unui vaccin împotriva noului coronavirus.

„Știm că încercarea de a găsi un vaccin împotriva COVID-19 înseamnă trecerea prin multe provocări, dar ea trebuie să fie un efort de colaborare care să includă guverne, sectorul farmaceutic și comunitatea științifică din toată lumea. În acest context, guvernul britanic a oferit 388 de milioane de lire sterline pentru dezvoltarea vaccinului, testelor și tratamentelor, iar pe 4 mai a găzduit Conferința Globală pentru Angajamente împotriva Coronavirusului, la care guvernele lumii s-au angajat să ofere 6,5 miliarde de lire sterline”, se arată în comunicatul ambasadei, potrivit digi24.ro.

Citeşte şi: Alexandru Rafila: „Vaccinurile în dezvoltare par să funcționeze împotriva Covid-19”

Ambasadorul britanic va face legatura între cercetătorii români și oamenii de știință britanici pentru a accelera procesul de găsire a unui vaccin anti-coronavirus.

„Pentru România trebuie să fie o mândrie faptul că a început dezvoltarea unui vaccin, această cercetare contribuind la cunoașterea mai bună a virusului în lumea academică. Finanțarea adecvată a cercetării în domeniul vaccinului și distribuirea în comunitatea științifică a descoperirilor este singurul mod sigur prin care putem învinge acest virus”, se mai arată în comunicatul ambasadei.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro