Autoritățile dintr-o țară devastată de COVID-19 oferă cetățenilor bonusuri de vacanță

De Unica.ro, pe
Guvernul uneia dintre cele mai afectate țări din Europa de pandemida de COVID-19 încearcă să stimuleze cetățenii să meargă în concedii. Acesta le oferă bonusuri de vacanță ce pot ajunge până la 500 de euro. 

Autoritățile încearcă să revigoreze turismul după o perioadă lungă în care țara a fost în stare de urgență din cauza pandemiei de COVID-19, fiind adoptate măsuri de siguranță drastice pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2. Chiar și așa, în Italia s-au înregistrat peste 230.000 de persoane infectate, dintre care și-au pierdut viața mai mult de 34.000.

Citește online gratuit numărul de iunie al revistei Unica

După ce situația a devenit favorabilă și au fost luate măsuri de relaxare, Guvernul italian a anunțat că oferă cetățenilor bonusuri de vacanță de până la 500 de euro. Suma variază în funcție de numărul membrilor familiei, potrivit adevărul.ro.

Măsura a fost luată pentru a susține sectorul turistic, puternic afectat de pandemia de COVID-19, acesta fiind unul dintre cele mai importante pentru PIB-ul Italiei. Deși statul italian a redeschis granițele pentru turiștii străini din Uniunea Europeană şi/sau spaţiul Schengen, specialiștii în acest domeniu se așteaptă ca numărul celor care le vizitează țara să fie considerabil mai mic decât în alți ani. Pentru asta, statul a deblocat 2,4 milioane de euro, dar oferta se adresează numai familiilor ce au un venit anual mai mic de 40.000 de euro.

Citește și: Într-o localitate din România primarul oferă gratuit terenuri celor care vor să construiască pensiuni

O singură persoană poate beneficia de 150 de euro, două persoane de 300 de euro, iar o familie cu trei sau mai mulți membri poate primi 500 de euro. Banii, ce pot fi accesați printr-o aplicație lansată de Ministerul Culturii, pot fi folosiți pentru a plăti la unitățile de cazare de pe teritoriul Italiei, începând cu data de 1 iulie și până la finalul anului, 31 decembrie 2020.

80% din bonus va fi utilizat ca reducere la unităţile de cazare alese, iar restul de 20% ia forma unei deduceri din impozitul pe venit în declaraţia de venit din 2021.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!