Alarmă falsă de război în Sighetul Marmației. Ce pedeapsă riscă cei care au „glumit” că începe războiul

De Unica.ro, pe

În noaptea de joi spre vineri, doi tineri din Sighetul Marmației, județul Maramureș, au pus la megafon alarme de război false.

Poliția de la IPJ Maramureș s-au sesizat în legătură cu cazul după ce au văzut pe rețelele de socializare un clip video. Tinerii s-au filmat în timp ce se aflau în deplasare pe străzile orașului într-o mașină și puneau sunete de alarmă de război flase la un megafon.

Citeşte şi: Toți angajații unei televiziuni rusești au demisionat în direct

Astăzi, 4 martie, în urma apariţiei în mediul online a unui clip video, în care se aude sunetul unei sirene de război, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei s-au sesizat din oficiu şi efectuează verificări, pentru identificarea persoanelor participante şi luarea măsurilor legale care se impun – a transmis IPJ Maramureş, potrivit Mediafax.

Cei doi tineri au fost ideentificați și urmează să fie sancționați conform legii.

Conform Noului Cod Penal, art. 404, infracțiunea tinerilor de “Comunicare de informații false” se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani – se arată în articolul de lege.  

Foto – captură Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!