Ce se va întâmpla cu ajutorul de șomaj tehnic după 15 mai. Ministrului Muncii a făcut anunțul

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Joi, 14 mai 2020, 18:40

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a declarat că statul român va plăti şomajul tehnic până la data de 1 iunie. După această dată se va reduce numărul de domenii în care se aplică măsura.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier

„Se va prelungi cu siguranţă. În primă instanţă o vom prelungi până la 1 iunie, pentru toate domeniile acoperite şi acum de şomajul tehnic, iar de la 1 iunie doar pentru câteva. Restul economiei va fi sprijinită în mod activ ca să îşi reia activitatea printr-un pachet de măsuri active, adică măsuri care să sprijine revenirea în activitate pentru o perioadă trei luni în sumă fixă. Ne gândim să acoperim o parte din costul salarial, între 35 şi 45%. Discutăm activ cu sindicatele şi patronatele şi urmează să decidem până la 1 iunie. Va fi pentru o perioadă de trei luni în sumă fixă, după care suma va descreşte pe măsură ce companiile reintră în activitate”, a declarat Violeta Alexandru, la Digi24.

Ministrul Muncii a adăugat că măsura se va aplica în continuare pentru toţi cei care au fost afectaţi de pandemie şi care fac dovada că au suspendat temporar contractele angajaţilor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro