Român amendat din greşeală de 440 de ori, timp de 7 ani. Ce a făcut acesta?

De Ioana Tătaru pe
Un român din Buzău a ajuns dator la stat, din cauza unor amenzi primite pentru neplata rovinietei din 2010 şi până în 2017. A plătit primele sancţiuni sosite pe adresa sa, dar a realizat că ceva nu este în regulă abia când a văzut că strânge în continuare sancţiuni, deși nu mai circulase cu mașina de luni bune, anunță Adevărul.ro

A fost sancţionat din cauza unui şofer care circula cu acelaşi număr de înmatriculare

Sancțiunile pentru rovinieta plătită de Ion Dedu a început în anul 2010. Neobişnuit cu astfel de situaţii, s-a conformat şi a achitat primele amenzi, deși la acel moment, acesta deţinea un autoturism cu numerele de înmatriculare „BZ-05-TRI”, pe care îl ţinea parcat în curtea casei.

Autoturismul său nu părăsise curtea casei

Ion Dedu îşi întărea convingerea că ceva e necurat la mijloc cu fiecare proces verbal pe care continua să îl primească pentru lipsa rovinietei, contravenţii înregistrate în zile în care el nu părăsise curtea casei. Mai mult, autoturismul său, nu mai fusese pornit de mult timp: „Eu aveam o Dacie 1300 pe care stăteau găinile de câteva luni însă tot primeam amenzi pe numărul meu de înmatriculare. Am crezut la început că cineva a falsificat plăcuţele de înmatriculare. Maşina mea nu mai putea fi pornită pentru că începusem să dau ici-colo piese mici din ea”, a declarat Ion Dedu.

Decis să rezolve problema, Ion Dedu a mers la postul de poliţie să conteste amenzile! La sfatul agenţilor, Ion Dedu a angajat doi avocaţi, care nu au făcut altceva decât să conteste procesele verbale, fără să meargă şi la sursa problemei. Astfel că, până în 2015, şoferul ghinionist avea să strângă peste 400 de amenzi pentru neplata rovinietei.

Din munca grea la pădure, abia a reuşit să plătească taxele de timbru

Din munca grea la pădure, abia a reuşit să plătească taxele de timbru pentru contestarea unei părţi din amenzi, după care a rămas fără bani. A plecat la muncă în străinătate, dar cei aproape 15.000 de lei câştigaţi s-au risipit pe avocaţi ineficienţi: „Cât am lucrat în Covasna, făceam naveta şi luam 70 de lei pe zi. Mă împrumutam la patron să plătesc timbrele acelea. Dar nu am mai putut plăti şi am fost executat silit”, a spus bărbatul. Cel de-al treilea avocat angajat de Ion Dedu a făcut lumină în acest caz, la scurt timp după ce l-a preluat în portofoliul său, la sfârşitul anului 2016. În urma anchetei Poliţiei, s-a descoperit în cursul anului 2017 că în toată perioada în care Ion Dedu primea amenzi acasă, un alt bărbat, din Mărăcineni, posesor al unui autoturism Dacia Logan de culoare albastră, cu numărul de înmatriculare BZ-05-TRL, circula în fiecare zi pe podul de la Mărăcineni.

„L”-ul de la număr a fost modificat, în împrejurări neclare, ceea ce făcea să pară un „I”

„L”-ul de la număr a fost modificat, în împrejurări neclare, ceea ce făcea să pară un „I”, faptă pe care anchetatorii au considerat-o a fi din neglijenţă: „Am formulat plângerea penală pe ideea că i-au fost falsificate plăcuţele de înmatriculare şi aşa a fost descoperit domnul de la Mărăcineni. S-a organizat o percheziţie domiciliară prilej cu care i-au fost reţinute plăcuţele de înmatriculare pentru verificări. La expertiză s-a constatat că baza literei L, din combinaţia TRL, a fost îngroşată cu vopsea. După alte verificări, s-a constatat că pentru numărul de înmariculare TRL avea achitată rovinieta, ceea ce a generat concluzia că nu a avut intenţia de a falsifica, în mod corect din punctul nostru de vedere, fiind probabil o neglijenţă”, a spune avocatul bărbatului.

În total, Ion Dedu a strâns peste 440 de procese verbale de contravenţie emise din 2010

Avocatul lui Ion Dedu a început deja să conteste amenzile primite de clientul său, în valoare de peste 50.000 de lei, şi va cere daune. În total, Ion Dedu a strâns peste 440 de procese verbale de contravenţie emise din 2010, care au fost puse în executare prin intermediul primăriei Gura Teghii, dar şi prin executori care prelucrau câte zece, 15 procese verbale.

Sursa: Adevarul.ro 

Citește și: „O celebră actriță din filmul X-Men a primit o amendă uriașă”

 „Revistă amendată cu 45.000 de euro după ce a publicat fotografii cu Kate Middleton topless”

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro