Primul grup de sprijin pentru femeile care aleg să facă avort

De Unica.ro, pe

În octombrie, în București se va organiza primul grup de suport pentru femeile care au trecut printr-o întrerupere de sarcină – fie din motive medicale, fie din motive personale.

Sindromul post traumatic după avort nu apare în aceeași perioadă pentru toate femeile și poate fi diferit în funcție de caz. Se poate manifesta imediat dupa intervenție, la câteva luni sau la ani de zile.

Simptomele acestui sindrom pot lua diferite forme, cum ar fi: depresie, anxietate, negare și refulare, apatie, regret, vinovăție și remușcare, flashback-uri/retrăirea unor momente, senzație intensă de pierdere, furie , schimbări în relația cu partenerul de viață, afectarea vieții sociale, ideație suicidală/”vina supraviețuirii”, atenție sporită către detalii care amintesc despre experiența trăită, dorința de a rămâne iar însărcinată pentru a ”înlocui” copilul pierdut, anxietate legată de infertilitate, tulburări ale somnului, tulburări alimentare, consum de alcool sau droguri, ”sindromul aniversar” (intensificarea simptomelor în perioada anului în care a avut loc întreruperea de sarcină), ”Sindromul copilului fantomă”/fantezii fetale.

Primul grup de sprijin pentru femeile care aleg să facă avort

Pentru a ajuta femeile să treacă peste aceste simptome într-un mod sănătos și sigur pentru ele, grupul de suport va avea 10 intâlniri, de câte trei ore fiecare. Participarea se va face în baza unei donații. Facilitatorul va fi Iulia Stoian, analist comportamental și psihoterapeut cu o experiență de peste 8 ani. Înscrierile se fac la mail-ul [email protected].

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!