Secretele franțuzoaicelor pentru o viață fericită la orice vârstă

Franța este țara în care orice femeie trecută de prima tinerețe reușește să arate impecabil și să dea dovadă de o eleganță covârșitoare. Franțuzoaicelor nu le este teamă să îmbătrânească, din contră, pe măsură ce înaintează în vârstă, se simt din ce în ce mai bine în pielea lor.

Află, în cele ce urmează, care sunt secretele franțuzoaicelor care le ajută să aibă o viață fericită și să arate impecabil chiar și după 50 de ani:

Citește și – 5 produse care te pot ajuta să arăți mai tânără

Au un stil de viață activ, indiferent de vârstă

Sportul face parte din viața de zi cu zi a franțuzoaicelor, dar nu fac din sport o obsesie, ci îl practică atât cât pot și să le aducă fericire. Ele sunt foarte active și obișnuiesc să facă jogging în parc dimineața și seara. Chiar și în vacanțe, franțuzoaicele evită să aleagă destinații „all inclusive”, preferând în schimb acele locuri în care pot avea relaxare și odihnă active.

Râsul este un puternic antioxidant

Francezii sunt renumiți pentru sarcasm, iar femeile din această țară nu fac din înaintarea în vârstă o dramă, ci se ghidează după afirmația „adevărata viață începe la 40 de ani”. „Tout est une question d’attitude” și chiar așa este, totul este o problemă de atitudine, mereu trebuie să te simți bine în pielea ta.

Mâncarea sănătoasă reprezintă o a doua religie pentru ele

Știm deja că francezii sunt pur și simplu pasionați de mâncare, dar asta nu înseamnă că mănâncă mult, ci că aleg întotdeauna mâncărurile sănătoase, în porții mici. În plus, nu vei vedea niciodată o franțuzoaică mâncând porții generoase, dimpotrivă, ele preferă porțiile mici, cu mâncare de calitate. Asta nu înseamnă că ele mănâncă „fără grăsimi” sau „fără zahăr”, ci caută să mănânce cu moderație tot ce este bun și natural. Ele preferă să mănânce în localuri cochete însoțite de persoane agreabile, nu mănâncă pe fugă ci savurează fiecare înghițitură. Acest obicei simplu le ajută pe franțuzoaice să își mențină sănătatea și frumusețea.

Pe măsură ce înaintează în vârstă, franțuzoaicele își cumpără mai puține haine, dar mai scumpe

La fel ca în cazul alimentației, puțin înseamnă mai mult. Hainele din mătase, cașmir, gențile și pantofii scumpi, primează în fața franțuzoaicelor mai în vârstă, în fața hainelor multe, dar de o calitate îndoielnică. Ele adoră moda, dar știu că poți ajunge departe și cu o tunsoare stilată și un parfum divin.

Viața socială a franțuzoaicelor este intensă

Spre deosebire de femeile din alte culturi care, pe măsura înaintării în vârstă, își petrec mai tot timpul în casă, în fața televizorului, franțuzoaicele încep să iasă și mai mult. Se gândesc că acum copiii sunt deja mari, așa că se pot concentra în voie pe ieșirile la teatru, la operă, restaurant, petreceri etc.

Înaintarea în vârstă nu este o boală și nu are nevoie de niciun tratament

În Franța, tratamentele de frumusețe sunt mult mai avansate decât chirurgia plastică și botoxul. Franțuzoaicele știu să își accepte vârsta și consideră că dorința nejustificată de a nu avea niciun rid chiar și după 50 de ani este mai degrabă o problemă de natură mentală.

Sexul nu are vârstă

Franțuzoaicele știu că „l’amour fait maigrir” (dragostea te face să slăbești). Cum ele consideră că viața adevărată începe după 40 de ani,  au o viață sexuală activă chiar și după această vârstă și se bucură de beneficiile sexului.

Citește și – Street style la Săptămâna Modei de la Paris. 10 ținute care să te inspire

Foto – Northfoto

Loading...
Recomandari
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: