Streinu-Cercel: „Într-o lună vom avea un vaccin experimental împotriva coronavirusului”

De Raluca Vițu, pe

Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Matei Balş, a declarat că în termen de aproximativ o lună un vaccin experimental împotriva noului coronavirus făcut în Marea Britanie ar putea fi adus în România şi testat pe grupe de persoane.

Citeşte şi: Când va fi apogeul epidemiei de coronavirus

„În SUA şi în Marea Britanie se testează un vaccin împotriva coronavirus. Noi, de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, avem deja o colaborare în acest sens şi urmează să primim protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin. E un vaccin făcut prin inginerie genetică. S-au indentificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpi protectori şi este un vaccin care se referă populaţiei care nu a trecut prin infecţie. De aceea avem nevoie de testele acelea rapide”, a declarat Adrian Streinu-Cercel pentru Antena 3.

Potrivit directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, vaccinul va face obiectul unor avizări la Agenţia Naţionala a Medicamentului din momentul în care va fi ratificat protocolul ştiinţific de cercetare.

Citeşte şi: Coronavirus. Izoleta 100% românească, omologată de MApN

“Noi ne gândim ca undeva într-o lună de zile să facem documentele şi să începem cu primele seturi de voluntari. Vaccinul vine prin relaţia cu Marea Britanie”, a mai spus Adrian Străinu-Cercel.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!