Coronavirus. Izoleta 100% românească, omologată de MApN

De Raluca Vițu, pe

Ministerul Apărării Naționale a anunțat omologarea unei izolete de concepție 100% românească. Aceasta a fost proiectată de Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și Ecologie.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, echipamentul asigură izolarea temporară și transportul în siguranță al personelor suspecte sau confirmate de contaminare cu agenți biologici, inclusiv cu noul coronavirus. Produsul dezvoltat de cercetătorii militari îndeplinește standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare și pe traseul de transport al persoanei infectate, se mai arată în comunicatul MapN, potrivit digi24.ro.

Citeşte şi: Când va fi apogeul epidemiei de coronavirus

Izoleta a fost făcută în timp record. Prototipul a fost finalizat în 16 martie și a fost realizat împreună cu o companie specializată în producția de echipamente de protecție CBRN. În perioada 18 – 19 martie, produsul a fost testat și omologat.

Coronavirus. Izoleta 100% românească, omologată de MApN

„S-au creat astfel condițiile necesare pentru demararea procesului de producție, în cel mai scurt timp, a acestei izolete de concepție 100% românească în țară, de către STIMPEX SA, în colaborare cu CN ROMARM SA”, au spus reprezentanții MApN.

Vezi cum arată izoleta 100% românească în galeria foto de mai sus.

surse foto – 123rf.com, facebook.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!