Remedii naturiste care dau rezultate

De Unica.ro, pe

Nu mai e un secret faptul că plantele pot alina unele dureri la fel de bine (sau chiar mai bine) decât substanţele chimice. Beneficiile acestora continuă să fie descoperite de cercetători. Află-le şi tu!

Ardeiul iute

Nu, ardeiul iute nu este consumat doar la masă, aşa cum mulţi dintre noi cred. Într-adevăr, dă o senzaţie plăcută de căldură în întreg organismul, dar lucrurile nu se opresc aici. El calmează aproape miraculos durerile musculare, ajută la detensionarea umerilor, a braţelor şi a spatelui şi stimulează circulaţia sângelui. Produsele pe bază de ardei iute alungă durerile pe bază nervoasă apărute în urma sciaticii şi stimulează digestia.

Nici durerile apărute din cauza bolilor de natură reumatică nu rezistă unui astfel de tratament, deoarece capsaicina conţinută de ardeiul iute scade sensibilitatea nervilor şi atenuează durerile. E un remediu împotriva scarlatinei, a răului de mare, a anemiei, a lipsei poftei de mâncare şi a asteniei. Mai mult, se spune că ardeiul iute creşte longevitatea şi fertilitatea. Se găseşte sub formă de tinctură, ceai, capsule gelatinoase, uguente.

Mentă

Este un remediu natural deosebit pentru îmbunătăţirea digestiei şi calmarea durerilor cronice de cap. Are un nivel ridicat de ulei activ esenţial-mentol şi acţionează împotriva durerilor musculare şi a celor pe bază nervoasă. Ceaiul de mentă ajută în cazul tulburărilor gastro-intestinale şi întreţine sănătatea ficatului. Inhalaţiile cu ceai de mentă tratează ră-celile şi problemele respiratorii. Aplicat pe tâmple sau pe frunte, uleiul de mentă calmează durerile date de migrenă. Este recomandat consumul a trei ceşti de ceai de mentă pe zi. Se găseşte şi ca: ulei volatil, loţiune alcoolică, tinctură şi capsule (contraindicate în timpul sarcinii şi alăptării).

Brusture

Acţionează împotriva migrenelor, a infecţiilor microbiene şi afecţiunilor inflamatoare, fiind şi un bun diuretic şi depurativ. Rădăcina plantei conţine mari cantităţi de insulină vegetală scăzând nivelul zahărului din sânge. Ceaiul se face din 2 linguri de rădăcină mărunţită la 500 ml de apă clocotită. Se bea călduţ, în 3-4 reprize de-a lungul zilei. Se găseşte şi ca tinctură sau capsule.

Scoarţă de salcie

Scoarţa de salcie, strămoşul aspirinei, are efecte pozitive în cazul durerilor de cap şi a celor reumatismale. Datorită proprietăţilor sedative, are efecte pozitive  şi în combaterea nevralgiilor şi a stărilor de insomnie. În caz de faringite, gingivite şi afte bucale e utilizat ceaiul de salcie sub formă de gargară. Extern, în caz de artroză, sunt indicate băi locale cu decoct concentrat din scoarţă de salcie şi scoarţă de stejar. Scoarţa de salcie se găseşte sub formă de extract sau se poate prepara acasă ca decoct: se pun două linguri de coajă uscată şi măcinată la o cană cu apă şi se fierb. Se beau câte 3 linguri de ceai pe zi, în caz de stări febrile sau de dureri reumatismale.

Ginseng, pentru o sănătate mai puternică

Ginsengul este rădăcina unei plante japoneze, cu important rol în creşterea imunităţii organismului. Echilibrează nivelul colesterolului în sânge, la fel şi pe cel al glicemiei. E o bună soluţie pentru mărirea puterii de concentrare şi pentru învingerea stresului. Se gă-seşte atât în farmacii, cât şi în magazinele naturiste.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!