Remedii naturale pentru a scăpa de sindromul premenstrual

De Amelia Matei, pe

Prescurtat PMS (Premenstruale Syndrome), sindromul premenstrual afectează trei din patru femei cu vârsta de peste 30 de ani. Greu de înțeles pentru bărbații din preajma noastră, PMS-ul se manifestă atât în plan fizic, cât și emoțional. Anxietatea, crizele de plâns, schimbările bruște de dispoziție, durerile de cap, oboseala sau durerile de sâni sunt printre cele mai întâlnite simptome.

În comerț există câteva preparate recomandate pentru atenuarea simptomelor, printre acestea aflându-se extractul din mlădițe de zmeur și lămâița de seară (Evening Primrose). Pe lângă acestea, îți propunem să încerci și două remedii pe care le poți face acasă:

Remediu cu mușețel și valeriană

Pune la fiert o linguriță cu mușețel și una de valeriană timp de cinci minute. Strecoară și lasă să se răcească. Bea în fiecare zi câte o cană cu ceai și vei simți ameliorarea simptomelor emoționale din perioada sindromului premenstrual. În special schimbările dese de dispoziție se vor rări.

Remediu cu gențiană

Pune o lingură de gențiană într-un ibric cu apă care fiebe. Astupă ceaiul, lasă-l să se răcească și bea o cană în fiecare zi după masa principală. Este un remediu indicat pentru îmbunătățirea digestiei care poate fi îngreunată când apare sindromul premenstrual.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!