Pastila care îți întârzie menstruația pentru a te bucura de vacanță

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Marți, 13 august 2019, 16:44

Deși există atâtea metode menite să îți facă menstruația mai suportabilă, asta nu înseamnă că nu îți vine să îți blestemi zilele când îți vine fix la începutul vacanței.

Desigur, poți oricând să apelezi la tampoane interne sau, și mai bine, la cupe menstruale. Dar asta nu te va scăpa de crampe, balonare, schimbări de dispoziție, probleme de digestie și coșuri. Dacă iei pastile anticoncepționale, poți alege să le iei și în timpul menstruației și scapi de o problemă. Dar care este alternativa dacă nu le iei?

Compania Superdrug a lansat Period Delay Pill, o pastilă care îți întârzie menstruația în timpul zilelor în care o iei. Este valabilă în farmaciile Superdrug din Marea Britanie. Trebuie să iei trei pastile pe zi și să începi să le folosești cu trei zile înainte să înceapă menstruația. Pentru a folosi pastila, e nevoie fie de o prescripție de la medic, fie de completarea unui chestionar online cu întrebări despre istoricul menstruației tale și al problemelor de sănătate avute. Răspunsurile sunt trimise unei echipe de doctori, care dă verdictul final.

Această pastilă funcționează cu ajutorul progesteronului, un hormon care se găsește și în pastilele contraceptive. Însă asta nu transformă Period Delay Pill într-o metodă contraceptivă. Așadar, femeile care o folosesc trebuie să se protejeze în continuare de sarcini nedorite.

Dar pentru că nu există nimic perfect pe lumea aceasta, Period Delay Pill poate avea efecte secundare nedorite, cum ar fi dureri de sâni, greață, dureri de cap și schimbări de dispoziție sau libido. În plus, dacă ai avut probleme cu cheagurile de sânge în trecut, nu o vei putea folosi. Nu în ultimul rând, eficiența ei variază de la o femeie la alta. Chiar și așa, progresul este bine-venit.

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!