(P) Încercările ne fac mai puternice. Îndrăznește să încerci, eliberează-te de temeri!

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 10 mai 2016, 13:58
Există temeri pe care nu reușim să le depășim vreodată, deși ne străduim. Putem să trăim cu frica de înălțime, de apă adâncă, de păianjeni, de pierderea celor dragi, pentru că am învățat să o ținem sub control sau să acceptăm faptul că face parte din structura și din personalitatea noastră. În plus, paradoxal, pe măsură ce înaintăm în vârstă, fricile noastre tind să se amplifice, în loc să se atenueze, să se diversifice, în loc să rămână constante, și parcă ne e tot mai greu să încercăm măcar să trecem peste ele.

Nimeni nu se bucură atunci când, uitându-se înapoi la viața sa, constată că frica l-a ținut departe de emoția unor experiențe sau provocări noi. De exemplu, chiar dacă ți-e frică de apa adâncă, o să te bucuri să știi că măcar ai încercat să înoți într-un bazin de 3m.  Parte din evoluția noastră se referă la faptul că ne formăm mecanisme și reflexe de a trece peste obstacole pentru a ne bucura de ceea ce ne oferă viața. Iar, de cele mai multe ori, e nevoie să încercăm o singură dată să învingem o frică pentru a înțelege că eram încorsetate fără motiv, victime ale propriei noastre imaginații.

Îndrăznește să încerci!

Suntem foarte sigure când e vorba de temerile noastre: știm exact în ce situații ne e frică și ce consecințe pot apărea dacă nu ascultăm temeinic vocea noastră interioară („Vezi că ți-e frică, nu risca!”). Suntem, totuși, mai puțin sigure când vine vorba de soluții, poate pentru că nici nu conștientizăm și nici nu ne incomodează teribil faptul că trăim cu o anume frică. E important, însă, să reflectezi asupra ta și să te lămurești dacă o temere vagă, abia perceptibilă, ar putea să te țină în frâu, departe de noi încercări și de schimbare.

În zilele delicate, de exemplu, pentru că nu ne simțim 100% confortabil, se întâmplă să ne inducem o stare de stres, de vulnerabilitate și chiar de frică: frica de micile accidente, teama că cineva va observa că trecem printr-o perioadă delicată, reținerea de a ne bucura de evenimentele zilnice sau de invitațiile prietenilor. Astfel, dintr-o prudență excesivă și din dorința de a ne simți în siguranță cu orice preț, apelăm la o mulțime de trucuri și improvizații, nu întotdeauna inspirate. De multe ori, femeile aleg să pună vată peste absorbant, deși există dovadă că aceasta nu le protejează mai bine. Dimpotrivă, Always protejează împotriva scurgeilor de până la 5 ori mai bine decât absorbantul Always folosit cu vată deasupra. Chiar dacă uneori soluțiile născocite de noi par a ne oferi siguranța de care avem nevoie, e bine să le regândim din când în când și să fim la curent cu inovațiile și schimbările care ne fac viața mai ușoară.

Anul acesta, Always continuă să faciliteze înțelegerea femeilor cu privire la schimbările și provocările generate de menstruație, dar și să le inspire să treacă peste teama de eșec ori sentimental de rușine, și să ducă o viață activă, condusă mai degrabă de curiorizate, curaj și îndrăzneală.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!