4 obiceiuri proaste ale copilului tău

De Baby, pe

Mulţi copii au obiceiuri care pot fi de-a dreptul enervante. Patru dintre cele mai comune pe care copiii le dezvoltă şi de care părinţii se plâng sunt:
– rosul unghiilor
– trasul de par
– cobitul in nas
– suptul degetului
Desi aceste obiceiuri te pot deranja sau enerva, incearca sa te relaxezi. De cele mai multe ori, un obicei este doar o etapa in procesul de dezvoltare normala si nu trebuie sa reprezinte un motiv de a intra in alerta.

Ce este un obicei?

Este un model de comportament care este repetat de o persoana si, de obicei, nu este constientizat de copii, insa de parinti – da. Obiceiurile se pot manifesta si simultan, asa incat sa nu fii surprinsa daca micutul este cu o mana in gura si una in par.

Cele mai frecvente printre copii si chiar adolescenti sunt:


Obiceiul de a roade unghiile

Studiile estimeaza ca 30% pana la 60% dintre copii si adolescenti isi rod una sau mai multe unghii pana la carne. Ocazional, unii chiar si pe cele de la picioare. In primii ani de viata, si baietii, si fetele sunt predispusi la un astfel de obicei, pe masura ce cresc, insa, baietii sunt in numar mai mare.

Obiceiul de a se trage de par

Cel mai probabil fetele sunt cele care isi onduleaza parul cu ajutorul degetelor, il innoada sau trag de el. Poate aparea in copilarie, iar majoritatea pierd acest obicei pe masura ce cresc. Daca nu se intampla, o simpla modificare de comportament poate fi de ajutor. Daca acest obicei apare la copii mai mari sau adolescenti, va fi mai greu de corectat si poate fi un semn de depresie, anxietate sau tulburare obsesiv compulsiva
Vezi continuarea pe baby.unica.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!