Merele, izvor de sănătate

De Unica.ro, pe

Un măr pe zi, ţine doctorul la distanţă, spun englezii. Şi nu se înşală. Află mai multe despre fructele tale preferate!

â–º Sunt foarte multe soiuri de mere, care se coc şi se culeg din vară până toamna târziu. Anumite soiuri se păstrează foarte bine peste iarnă, făcând astfel posibilă prezenţa pe piaţă a merelor mai tot timpul anului.

â–º Merele se consumă oricând peste zi, iar pentru foarte mulţi merele reprezintă gustarea perfectă. Se servesc crude, dar pot fi consumate şi preparate sub formă de jeleu, compot, gem sau în plăcinte, prăjituri sau tarte.

â–º Coaja merelor conţine multe vitamine şi minerale şi de aceea este bine să nu se îndepărteze atunci când se mănâncă sau se pregătesc. Au puţine calorii, multe fibre, iar substanţele nutritive contribuie la reducerea valorii colesterolului, la întărirea oaselor şi la buna funcţionare a inimii.

â–º Potasiul din mere ajută la normalizarea presiunii arteriale.

â–º Merele verzi conţin mai puţine zaharuri şi din acest motiv sunt recomandate şi diabeticilor sau celor care ţin diete pentru slăbit.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!