Fundația Ringier România, prietenul micilor pacienți care luptă cu disperare pentru viața lor

De pe Ultimul update Joi, 17 iunie 2021, 18:08

Acest articol este o acțiune umanitară finanțată și publicată de Fundația Ringier. Toate cazurile sprijinite de aceasta pot fi găsite pe site-ul www.ajutacopiii.ro.

Venite ca de nicăieri, boli cumplite se abat, precum un supliciu suprem, peste trupurile plăpânde ale unor micuți, unii dintre ei abia născuți. Viața li se schimbă complet, iar ei, pacienți și mici eroi deopotrivă, devin parte a unui cumplit coșmar din care nu reușesc să iasă nici după ani de luptă cu boala. Din momentul în care tragica realitate se traduce printr-un cancer, de exemplu, pentru copil începe o luptă dură pentru supraviețuire în care miza este chiar viața lor. Încleștare în care fiecare zi scursă poate face diferența. Dar și fiecare leu primit de la semenii săi, bani de care are atâta nevoie pentru a porni pe drumul speranței, niciodată pierdută. Fundația Ringier România este prietenul de nădejde al micilor pacienți aflați în mare suferință care, alături de oameni cu suflet implicați în campanii umanitare, nu rămâne indiferent la suferința copiilor.

Diagnosticat cu cancer cerebral la vârsta de patru ani

În urmă cu opt ani, Alin Amariei, un băiețel din comuna constănțeană Castelu, cădea pradă unei cumplite maladii, un cancer extrem de agresiv care voia drept tribut viața lui! Un copil perfect sănătos până atunci, care nu luase nici măcar o pastilă și care nu știa cum arată un spital, era prins ca din senin într-o încleștare dură pentru supraviețuire. În creier i se cuibărise, nimeni nu a putut explica din ce cauză, o tumoră agresivă, mare cât o portocală, care amenința să se mărească rapid și să-l transforme pe puști într-o amintire. A urmat o luptă cruntă și istovitoare pentru a rezista în fața asaltului nemilos al maladiei: tratamente chimio, proceduri de ultimă generație, operații pe creier, tot felul de investigații computerizate, toate extrem de costisitoare care au dus familia copilului la fundul sacului.

Alin, ajutat de prietenii fundației

Când toate speranțele pe care familia copilașului și le pusese în continuarea tratamentelor păreau a fi spulberate din cauza lipsei banilor, drama lui Alin Amariei, băiețelul bolnav de cancer, a ajuns în paginile ziarului Libertatea. Se întâmpla acum trei ani și jumătate când în ajutorul micului erou care nici un moment nu a abandonat lupta au sărit oameni cu suflet. De atunci, băiatul a intrat în marea familie a Fundației Ringier România și a prietenilor acesteia care nu l-au lăsat la greu. Impresionați de suferința lui Alin, de faptul că viața îi putea fi curmată de acea tumoră dacă nu-și putea permite să continue tratamentele salvatoare, oameni cu suflet i-au întins o mână de ajutor.

Campaniile umanitare ale Fundației Ringier România, un succes

Campaniile umanitare ce au urmat au fost un succes și l-au ajutat să ajungă în Turcia, la Amerikan Hastanesi (n.r. Spitalul American) din Istanbul. Așa, i-au oferit în dar viața!

Alin Amariei

Alin Amariei

Acum, Alin are 12 ani și privește peste umăr spre acea perioadă cumplită din viața lui. Spre cei opt ani de chin în care s-a luptat cu boala. Copilul merge la școală, atunci când pandemia de coronavirus permite sau face școală on-line. Ba chiar, din când în când, joacă și fotbal la o echipă din Medgidia. Nu uită, ca și mama lui, Mihaela (37 de ani) să le mulțumească tuturor. În felul lor. Printr-o rugă îndreptată spre binefăcătorii care s-au aflat aproape de băiatul bolnav.

”Ne rugăm pentru toți cei care ne-au fost alături în toți acești ani”

”Când privesc în urmă, nu-mi vine să cred. Au trecut anii și băiatul meu, căruia unii specialiști nu prea îi dădeau șanse, e în viață. Alin al meu e bine, arată bine. Toate metastazele din creierul mare au fost ”arse”. Mai e o tumoră mică, în creierul mare…Nu-l mai doare capul, nu-l mai doare pieptul, nu mai vomită ca înainte. S-a îngrășat de la 17 kilograme la 26 de kilograme. Merge la școală sau face ore on-line. Ba chiar merge cu bicicleta și joacă fotbal la o echipă din Medgidia. Da, merge la antrenamente! Nu este un miracol? Nu este o minune? Ba da!

Pentru că nimic din toate acestea nu puteau fi posibile dacă nu făcea tratamentele acelea. Copilașul meu a trecut prin momente cumplite, dar a luptat ca un erou. Îi este drag de viață și viața îl iubește pe el. ”Mami, nu mă las, orice ar fi!”, așa îmi spune mereu. Ne rugăm pentru toți cei care ne-au fost alături în toți acești ani. Fundația Ringier România, oameni cu suflet…Măcar așa să îi putem răsplăti pe binefăcătorii noștri. Cu o rugăciune pentru sănătatea lor! ”, ne-a povestit Mihaela Amariei, mama lui Alin.

text de: Cristian Burcioiu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!