Află ce afecţiuni provoacă durerile pelvine!

De Erika Chivu, pe

Fibrom uterin

Această tumoare benignă a uterului îţi dă o senzaţie de presiune în abdomenul inferior, dureri lombare şi de picioare, menstruaţii abundente şi urinări frecvente. Durerea poate să apară şi în timpul actului sexual.

Bolile cu transmitere sexuală

În general, acestea nu au simptome foarte evidente, dar atunci când au simptome, printre ele se numără şi durerile pelvine însoţite de secreţii vaginale cu miros urât sau culoare schimbată, urinare dureroasă, iritaţii sau mâncărimi vaginale, sângerări uşoare.

Infecţie urinară

În acest caz durerea este resimţită mai degrabă ca o senzaţie de presiune şi e însoţită de nevoia frecventă de a urina, plus arsuri locale în momentul urinării. Urina are o culoare schimbată şi un miros puternic.

Colica renală

Durerile date de pietrele la rinichi care trec prin uretere şi uretră sunt ascuţite şi violente. În acest timp urina este roz sau roşie din cauza sângelui.

Sindromul colonului iritabil

Pe lângă durerile sau crampele pelvine, această boală cronică a colonului se manifestă prin balonare, flatulenţă, diaree sau constipaţie – uneori alternează între ele.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!