De ce să nu pui niciodată asternuturi roșii sau negre pe pat

De Amelia Matei, pe Ultimul update Luni, 13 martie 2017, 16:11
Un studiu recent a scos la iveală faptul că pleoșnițele au preferințe când vine vorba de locul în care trăiesc. Astfel, acestea vor evita așternuturile galbene sau verzi, în timp ce vor fi atrase ca un magnet de cele roșii sau negre, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Florida și Union College din Lincoln.

Citește și – Cum te îmbolnăvește locuința ta

Inițial, înșiși cercetătorii au luat în râs ideea că pleoșnițele ar avea astfel de preferințe, însă rezultatele cercetării i-au uimit.

„Am făcut mai multe teste și am descoperit că pleoșnițele sunt atrase în mod special, în defavoarea altora”, susține dr. Corraine McNeil, unul dintre cercetătorii implicați în acest studiu.

Oamenii de știință cred că preferința pleoșnițelor pentru roșu este explicată de faptul că aceasta este și culoarea corpului lor. Cum ele trăiesc în grup, roșul le-ar putea indica faptul că în imediata apropiere trăiește un grup de insecte din aceeași specie.

În plus, ele sunt în general nocturne și le place să trăiască în locuri ascunse, cum sunt pliurile așternuturilor sau cusăturile saltelei de pat, motiv pentru care se simt atrase de negru.

Acest studiu a fost publicat în Jurnalul Medical de Entomologie.

Citește și – Ce spune locuința despre personalitatea ta

Foto – 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!