Cum să-ți îngrijești pielea în zilele delicate. Anticipează și reacționează!

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 24 februarie 2022, 14:27

În cadrul campaniei Always din acest an, sub conceptul „Fă-ți viața mai ușoară cu alegerile potrivite!”, specialiști cu renume și experți medicali s-au reunit pentru a-ți oferi cele mai bune recomandări și sfaturi pentru ca tu să poți face alegeri corecte și bine informate în ceea ce privește sănătatea și feminitatea ta, în zilele delicate, în programul Always „5 Zile Fără Griji”. Luna aceasta poți urmări o serie de materiale cu experții Always pe unica.ro

Când e vorba de pielea ta, în zilele delicate, cheia este să anticipezi și să reacționezi. Cu cât cunoști mai bine fenomenele prin care treci în aceste zile, cu atât mai bine le vei putea răspunde. „În fiecare lună, nivelurile hormonilor feminini (estrogen și progesteron) din sânge fluctuează, în funcție de etapele ciclului menstrual. Cum pielea este cel mai mare „organ” al corpului, este de așteptat să reacționeze și să prezinte modificări.”, spune medicul dermatolog Alina Cașcaval. Așadar, trebuie să înțelegi „tiparele” prin care treci și cum să concepi strategiile optime pentru a-ți proteja pielea.

Doctorul dermatolog Alina Cașcaval te ajută cu câteva lămuriri și recomandări pentru o mai bună îngrijire a pielii, în zilele delicate:

  1. Zilele din perioada pre-menstruală: piele sensibilă și grasă

Pielea ta devine sensibilă cu câteva zile înainte de menstruație, iar capacitatea de apărare a pielii devine din ce în ce mai redusă; în această perioadă, hormonul feminin estrogen este în scădere, iar nivelurile relativ înalte ale hormonilor masculini (androgeni) stimulează secreția de sebum, crescând probabilitatea de apariție a coșurilor sau exacerbându-le pe cele preexistente.

Strategia: Ține sub control producția de sebum

Folosește produse cosmetice non-uleioase (pe bază de apă). Acordă o atenție mai mare decât de obicei igienei personale. Îți recomand să nu încerci produse dermatocosmetice noi, pe care nu le-ai folosit anterior, în această perioadă a ciclului – nu are rost să iriți și mai mult pielea deja sensibilă.

Protejează-ți tenul împotriva radiațiilor solare și a factorilor iritanți din mediu cu ajutorul cremelor de protecție solară (indiferent de anotimp!), al produselor cosmetice ce conțin vitamina C și al unei diete bogate în anti-oxidanți (fructe și legume, în special afine/coacăze, portocale, morcovi, broccoli etc.).

  1. Zilele din timpul menstruației – piele uscată și edemațiată

În timpul menstruației, pielea ta este foarte uscată, iar nivelurile tuturor hormonilor sexuali sunt la valori minime. Stratul adipos al pielii este cel mai subțire imediat după ovulație și cel mai gros înainte și în timpul menstruației. Parțial, această fluctuație este atribuită retenției de apă, iar tu te simți neconfortabil.

În zilele delicate, parcă ai face orice ca să te simți mai liniștită și mai confortabilă „în pielea ta”. Alegând Always Ultra, fără vată deasupra, te poți bucura de siguranța de care ai nevoie. Este demonstrat științific faptul că, punând vată peste absorbant, acoperi centrul absorbant al acestuia, împiedicând fluidul să pătrundă în zona absorbantă, acolo unde lichidul se transformă în gel. În plus, absorbantele mențin sângele în interior și reduc astfel contactul prelungit cu pielea și riscul de apariție a iritațiilor sau chiar a complicațiilor infecțioase ale tractului reproductiv.

Strategia: Ține sub control inflamația și retenția de apă!

Intensifică hidratarea pielii, folosind produse care restabilesc funcția de barieră a pielii și au rol anti-inflamator (de exemplu extractul de ceai verde, mușețelul, alantoina, aloe vera). Evită consumul excesiv de sare pentru a diminua retenția de apă și aspectul edemațiat al pielii.

În această perioadă este bine să eviți tratamentele cosmetice agresive, de tipul epilatului cu ceara, microdermabraziunii, pensatul, tratamente cu laser, tratamente faciale, pentru că vei simți mult mai multă durere decât de obicei și pielea ta ar putea să aibă reacții nedorite.

  1. Zilele de ovulație – cea mai frumoasă piele!

Pielea ta arată cel mai bine în zilele de maximă fertilitate. Estrogenii ating valori maxime și suprimă producția de sebum chiar înainte de ovulație, astfel încât pielea este mai puțin grasă iar porii sunt închiși.

Strategia: profită de acest moment!

Este cel mai bun moment să îți faci fotografii sau să îți dai întâlnire. Bucură-te de el!

oana cuzino

*Absorbantul Always este o alegere care poate face viața femeilor mai ușoară. Folosit singur, fără vată deasupra, acesta oferă protecție de până la 5 ori mai bună decât folosit în combinație cu vată.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!