Cum sa fii mai fericită – 5 obiceiuri care îţi pot schimba viaţa

De Andreea Catrina, pe

Cu toţii ne dorim să fim fericiţi… până la urmă, acesta este scopul vieţii, să ne bucurăm de fiecare moment şi fiecare clipă petrecută alături de oamenii dragi. Însă uneori, anumite situaţii sau anumiţi oameni ne strică buna dispoziţie şi, dintr-o dată, ajungem să uităm să ne bucurăm de persoanele care contează sau de lucrurile frumoase din jurul nostru.
Tocmai de aceea, azi am făcut o listă cu cinci obiceiuri de care ar fi bine să ţii cont, dacă vrei cu adevărat să fii mai fericită. Iată cât de simplu poate fi…

Alege să fii fericită şi fă ceva în acest sens

Fericirea nu cade din cer, fericirea ne-o construim singuri. Trebuie să învăţăm şi mai ales să alegem să fim fericiţi, dacă chiar ne dorim acest lucru. Trăieşte în prezent, renunţă să te mai gândeşti „cum ar fi dacă…” şi acţionează chiar acum. Ieşi din zona de confort şi asumă-ţi riscuri. Nu degeaba se spune că fericirea stă în lucrurile mărunte…

Succesul nu înseamnă fericire

Ne străduim să muncim cât putem de mult pentru ca la un moment dat în viaţă să ajungem să facem lucruri care să ne facă fericiţi. Asta este o atitudine cât se poate de greşită. Nu mai amâna nimic! Succesul în carieră nu înseamnă neapărat fericire, mai ales dacă ţinem cont de faptul că foarte puţini oameni fac cu adevărat ceea ce le place. Încearcă să-ţi stabileşti priorităţile şi analizează-ţi puţin viaţa. Acum e timpul să faci tot ceea ce poţi pentru a fi fericită, pentru că mâine s-ar putea să fie prea târziu. Sau s-ar putea să nu mai fie deloc.

Sună-ţi prietenii pe care nu i-ai mai văzut de mult şi stabiliţi o întâlnire

De multe ori uităm să ne vedem cu oamenii dragi sau amânăm momentul, până când ne dăm seama că a trecut prea mult timp… Tocmai de aceea, e bine să faci tu primul pas. Toată lumea este ocupată, toţi au multe de făcut, dar prietenia trebuie întreţinută pentru a putea dura până la adânci bătrâneţi.

Fii mulţumită de ceea ce ai

E bine să-ţi doreşti mai mult în viaţă, dar nu uita că lucrurile materiale nu contează deloc la final… Fii mulţumită de ceea ce ai şi bucură-te de fiecare moment.

Oferă ajutor

Ori de câte ori poţi, ori de câte ori ai timp, ajută-i pe cei care au nevoie. Acest obicei chiar te poate face mai fericită. În felul acesta, îţi vei reaminti de fiecare dată că sunt lucruri mai importante în viaţă decât micile drame cotidiene şi vei vedea lumea cu alţi ochi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!