Cum îți desfunzi nasul fără să folosești picături

De Adina Radu, pe Ultimul update Luni, 04 noiembrie 2019, 13:13
Sezonul rece aduce cu el viroze respiratorii și mult temuta gripă. Din păcate, una dintre cele mai mari neplăceri pe care le aduce sezonul rece este nasul înfundat.

Cum scăpăm de nasul înfundat

Picăturile de nas creează dependență de cele mai multe ori și nu sunt recomandate a fi folosite mai mult de șapte zile consecutiv. Ce facem însă dacă nu putem respira corect din cauza nasului înfundat? Căutăm soluții neconvenționale!

Noi îți propunem două soluții naturale și extrem de simple pentru a-ți desfunda nasul.

  • Folosește limba

Deși pare extrem de ciudat, limba te poate ajuta să scapi de nasul înfundat. Tot ce trebuie să faci este să lovești cu vârful limbii cerul gurii și apoi să apeși punctul dintre sprâncene. Aceste mișcări le faci alternativ și le poți repeta de câte ori dorești.

Explicația este simplă. Vomerul (un os în formă de plug aflat între fosele nazale și corpul osului sfenoid) este mișcat prin vibrațiile create de vârful limbii și apăsarea punctului dintre sprâncene. Prin mișcarea acestuia, secrețiile nazale sunt puse în mișcare spre eliminare.

  • Ține-te de nas

O metodă aflată la îndemâna oricui, oriunde constă în prinderea nărilor (ca atunci când ți se pare că miroase ceva urât) și lăsarea capului pe spate. Tot ce trebuie să faci este să îți ții respirația cât de mult poți.

Explicația este una simplă. Creierul tău crede că ești în pericol, pentru că nu primești suficient oxigen, așa că, va elibera sinusurile de secreții pentru a face loc aerului.

Vezi cum iti desfunzi nasul in cele mai rapide si simple moduri!

Sursa foto 123rf

Citește și Hreanul, remediu eficient pentru nasul înfundat

Citește și Cum să-ţi desfunzi nasul într-un minut

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!