Ce trebuie să faci dacă ai dureri în timpul actului sexual

De Adina Radu, pe Ultimul update Vineri, 18 martie 2022, 10:59
Un act sexual, în mod normal nu ar trebui să-ți dea dureri. Aceste dureri nu ar trebui să te facă să te simți rușinată sau jenată. Totuși, nu trebuie să ignori durerile din timpul actului sexual.

Ce trebuie să faci când ai dureri

Verifică dacă ești alergică

Alergia la lubrifiant sau latexul din care sunt făcute prezervativele poate da dureri și mâncărimi în timpul unui act amoros. Mergi la un medic alergolog pentru a face investigațiile necesare.

Verifică firele de păr

Dacă obișnuiești să te razi sau să folosești ceara pentru zonele intime este posibil ca unele fire de păr să crească pe sub piele și să îți cauzeze dureri și infecții.

Fă exerciții de relaxare

Foarte multe femei ajung să sufere de vaginism din cauza stresului sau a anxietății. Încearcă să practici meditația sau yoga. Nu ar strica nici să încerci exercițiile Kegel.

Un preludiu mai lung

Revistele nu îți recomandă un preludiu mai lung degeaba. Preludiul este important și te ajută la o lubrifiere mai eficientă, deci la prevenirea durerilor cauzate de o lubrifiere precară.

Folosește lubrifiant

Acest produs este mai popular printre femeile mai experimentate, dar ar trebui folosit de toată lumea. Dacă ai probleme cu lubrifierea sau vrei să experimentezi, folosește lubrifiant. Îl găsești în farmacii și în supermarketuri.

Mergi la medicul ginecolog

Dacă ai încercat toate variantele de mai sus și duerile persistă, trebuie să mergi la un medic ginecolog. Durerile din timpul actului sexual pot fi semne ale unor afecțiuni mai grave.

Sursa foto 123rf

Citește și Lucruri ciudate care se întâmplă în organismul tău când faci sex

Citește și Mirosul vaginului tău indică afecțiunile de care suferi

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!