Ce se întâmplă cu ovarele tale, în funcție de vârstă

De Consuela Stratulat pe
Corpul tău se schimbă, pe măsură ce înaintezi în vârstă. Află ce se întâmplă cu ovarele tale în funcție de vârstă.

Odată ce ai împlinit 20 de ani, în corpul tău mai sunt aproximativ 100 – 200.000 de mii de ovule rămase din cele 1-2 milioane pe care le aveai când te-ai născut. Nu te îngrijora, însă, pentru că cel mai mult contează calitatea lor, nu cantitatea, iar la această vârstă, stai foarte bine. Odată ce te apropii de 30 de ani, începe un declin ușor al fertilității. Ai, însă, în continuare 75% șanse să rămâi însărcinată.

Cum se schimbă ovarele tale la 30 de ani

După ce ai trecut de 30 de ani, ai mai puține ovule decât aveai la 20 de ani și începi să pierzi cam 1.000 la fiecare menstruație, potrivit specialiștilor, citați de womenshealth.com. Pe măsură ce înaintezi în vârstă și te apropii de 40 de ani, ovulele tale pot avea anomalii cromozomiale. La această vârstă, doar 54% dintre femei mai rămân însărcinate, după 12 luni de încercări.

Cum se schimbă ovarele tale la 40 de ani

Când ai ajuns la 40 de ani, riscul de a naște un copil care să sufere de sindromul Down crește de 100 de ori. După 45 de ani, foarte puține femei mai reușesc să rămână însărcinate, iar statisticile arată că 1 din 30 de copii se nasc cu sindromul Down.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro