Ce este mai sănătos să bem: apă sau lapte?

De Adina Radu, pe Ultimul update Joi, 23 noiembrie 2017, 12:52
Hidratarea este esențială pentru buna funcționare a organismului, iar specialiștii ne sfătuiesc să bem minimum 2 litri de lichide pe zi. Dar este apa cea mai hidratantă băutură?

Potrivit unui nou studiu, desfășurat în Marea Britanie, care investighează efectul potențial de hidratare al diferitelor băuturi asupra organismului, laptele este cea mai hidratantă băutură.

Subiecţii au fost împărţiţi în patru grupe, urmând ca fiecare grupă să fie hidratată cu un lichid diferit: apă, lapte, cafea şi suc natural. La sfârşitul orelor de test, surprinzător, s-a ajuns la concluzia că laptele hidratează într-o proporţie mult mai mare organismul uman în comparaţie cu apa. La fel de surprinzător este și faptul ca diferenţele dintre apă şi cafea sau suc natural sunt foarte mici.

Rezultatele studiului arată că laptele hidratează pentru o perioadă de patru ore, în comparație cu apa, care are efect o singură oră.

„Laptele este mult mai bun decât apa sau alte băuturi deoarece este o sursă de proteine de cea mai mare calitate, dar şi de carbohidraţi, calciu şi electroliţi”, spune Brian Timmons, autorul studiului.

El a mai adăugat că laptele înlocuieşte sarea care se pierde prin transpiraţie şi ajută corpul să reţină fluidele mai bine.

Citește și – Sănătate: 5 semne că eşti deshidratată

Citește și – Motivul pentru care nu trebuie să depozitezi niciodată laptele pe ușa frigiderului

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!